Kom je ook maatschappelijke diensttijd bij ons vervullen?

Frank helpt een client met eten

Bewoners Jos en Kawi werden vandaag verrast door de crew van Goedemorgen Nederland van WNL. Ze kwamen samen met begeleidster Daniëlle live in de uitzending waarin het onderwerp maatschappelijke diensttijd werd besproken.

Vrijwillig Traineeship

Frank probeerde vandaag het Vrijwillig Traineeship, het project vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van Vitis, FC ’s-Gravenzande en 's Heeren Loo, uit. Hij deed voor het programma Goedemorgen Nederland van WNL een rondje langs de drie organisaties in het Westland om drie heel verschillende vormen van vrijwilligerswerk te ervaren en te laten zien dat jongeren een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een betrokken samenleving.

Pittig werk, maar onwijs leuk!

Frank liep eerst mee bij de Plusbus, een vervoersdienst voor ouderen. Daarna kwam hij naar ’s Heeren Loo om te ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken met meervoudig beperkte mensen. Hier mocht hij cliënte Kawi haar ontbijt geven. Door zijn hand op haar voorhoofd te leggen wist Kawi dat ze een hapje kreeg. Frank deed het super! Begeleidster Daniëlle “Het is vrij pittig werk, maar onwijs leuk! De jongeren kunnen een mooie bijdrage leveren door het geven van eten, een activiteit te doen of meer een-op-een momenten aan cliënten geven die ze zo verdienen.” Nadat Kawi gesmuld had van haar ontbijt ging Frank door naar FC ’s-Gravenzande om daar nog wat klussen te doen.” Zijn ervaringen zijn hier terug te zien.

Na een oproep van het Ministerie van VWS Om projecten in te dienen voor de maatschappelijke diensttijd, werden er twee projecten van ’s Heeren Loo geselecteerd: De Vrijwillige Traineeship in het Westland en de Dream Challenge. De jongeren doen zo werkervaring op en de jongeren op hun beurt voedden ons met hun onbevangenheid. Zo leren we van elkaar.

Tijdens de maatschappelijke diensttijd leer je iets nieuws en doe je daarbij iets voor een ander. De diensttijd is vrijwillig en start vanaf september 2019. Tot die tijd oefenen organisaties en jongeren met de maatschappelijke diensttijd.

Dream Challenge

's Heeren Loo werkt voor dit project samen met de academie voor Zelfstandigheid en het jongeren inspiratie netwerk ‘Tijd voor actie’. Dit netwerk stimuleert jongeren om iets te betekenen voor jongeren die geen netwerk hebben. Samen zorgen wij dat jongeren met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten en voor elkaar en hun omgeving van waarde zijn. Stichting Tijd voor Actie helpt zo’n 25 lokale netwerken in het land om jongeren in te zetten als vrijwilliger. ’s Heeren Loo ontvangt deze jongeren als vrijwilliger, maar begeleidt ook jongeren van ’s Heeren Loo die zelf vrijwilligerswerk willen gaan doen. Jongeren met een lichte verstandelijke beperking worden zo gekoppeld aan jongeren zonder beperking. In 2019 gaan 70 vrijwilligers met elkaar een dream challenge aan.

Maatschappelijke diensttijd bij 's Heeren Loo

Bij ’s Heeren Loo kun je je maatschappelijke diensttijd vervullen door vrijwillig te werken op de woningen of bij een dagbesteding, zoals horeca, een creatief atelier of de boerderij. Jongeren zijn van harte welkom om leerzame ervaringen op te komen doen, te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en de dagen van onze cliënten een beetje mooier te maken.

Wil je ook straks je maatschappelijke diensttijd bij ons vervullen? Neem dan even contact met ons op.

Gerelateerde items

Terug naar boven