Dagbesteding de Vijverhoek repareert fietsen op Het Westerhonk

Met de opbrengst van ijzer konden de jongens van de dagbesteding de Vijverhoek laatst een dagje uit met een speedboot. Dagelijks zijn deze jongens bezig met het ontleden van allerlei apparaten zoals bijvoorbeeld PC’s, DVD spelers, platenspelers en keukengerei. De Vijverhoek haalt zelf de afgedankte spullen met een auto en aanhanger op bij een sociale werkplaats in Den Haag. Vanuit de circulaire gedachte van hergebruik, scheiden zij het afval zoals ijzer, moederboards en koper om te kijken welke bestemming het kan krijgen. Zo worden de metalen spullen gebracht naar een metaalboer in Honselersdijk. Dat brengt ook nog geld in het laatje, waardoor een onvergetelijk dagje uit voor deze jongens mogelijk werd.

Toen in de coronatijd de behoefte aan een andere nuttige activiteit ontstond, is de dagbesteding gestart met het repareren van fietsen. Dharmender, één van de cliënten is hier erg bedreven in. Met eigen inzicht en een beetje hulp van YouTube, gaat hij de uitdaging aan samen met de begeleider. Er was bijvoorbeeld een driewieler die niet meer vooruit kon. Alles werd grondig nagekeken totdat Dharmender ontdekte dat er een plastic vlaggetjeslijn tussen de wielen zat. Het heeft een aantal dagen geduurd om de deze helemaal te ontfutselen.

In totaal zitten er 8 cliënten op de dagbesteding. Daarvan zijn er 4 fietsenmakers die banden kunnen plakken, binnen- en buitenbanden verwisselen en nieuwe remkabels vervangen. Wekelijks worden er 4 tot 5 fietsen gerepareerd, naast de andere recycling werkzaamheden. Bewoners op het park laten hun fiets repareren, maar ook mensen van buiten het woonzorgpark komen erop af.

Een platte band of een versleten remkabel? Op maandag, woensdag en vrijdag kun je met je fiets terecht bij de Vijverhoek aan Binnenhof 1A op Het Westerhonk.

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Mike Kernan, via 088 – 036 41 17.