Lintjesregen 2020: Anders, maar niet minder speciaal

Als je je op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij, kan je zomaar verrast worden met een lintje. Dat gebeurde afgelopen vrijdag traditiegetrouw toen het lintjes regende in Nederland. Ook medewerkers en vrijwilligers van ’s Heeren Loo werden in het zonnetje gezet. Dit jaar op een andere manier dan gebruikelijk: ze kregen geen lintje opgespeld, maar een bijzonder telefoontje van de burgemeester. Wat zijn we trots op deze mensen, want een lintje ontvang je niet zomaar.

Jacqueline Thoen-van der Sman 

Jacqueline Thoen-van der Sman is al ruim 15 jaar zeer actief als vrijwilliger op Het Westerhonk bij ’s Heeren Loo. Toen zij een telefoontje kreeg van de burgemeester was ze totaal verrast. “Van de bewoners van Het Westerhonk knap ik altijd op. Ik ben heel blij met deze waardering!” Naast vrijwilliger is ze voorzitter van de Familievereniging ‘Het Westerhonk’ en ze was bijna vijftien jaar lid van de Cliëntenraad, waarvan twee jaar als vicevoorzitter. Bovendien is Jacqueline al ruim tien jaar vrijwilliger bij de afdeling Vrijetijdsbesteding. Daar begeleidt zij, samen met andere vrijwilligers, bewoners die lid zijn van de wandelclub. We kennen haar als Sinterklaas bij diverse dagbestedingslocaties. Tijdens het zomerfeest en bij koffieconcerten verleent ze hand- en spandiensten. Ook is ze als jurylid te gast bij de playbackshow op Koningsdag. Verder is ze actief als vrijwilliger bij de activiteitencommissie van de Stichting Vrienden van Het Westerhonk. Zij helpt bij het promoten van de Stichting Vrienden en samen met haar man Wim is zij achter de bar te vinden bij de bingo. Jacqueline is iemand die met haar feilloze gevoel voor verhoudingen en met de nodige humor een goede sfeer weet te creëren.

Willem Dikker Hupkes 

Als er iemand is die mensen kan motiveren, dan is het Willem Dikker Hupkes wel. Door zijn inzet zijn er meer financiële mogelijkheden gekomen voor cliënten van Groot Schuylenburg. Hij is sinds dit jaar penningmeester van de Stichting Vrienden Groot Schuylenburg en was voorheen voorzitter van de stichting. Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat projecten gerealiseerd konden worden als:

 • Innovatiecentrum
 • Inrichting van de brasserie en de terrassen
 • Muziekkoepel
 • Belevingstuin
 • Sinterklaasvieringen
 • Vieringen van Koningsdag
 • Winteractiviteiten
 • Carnaval
 • Levend kerstspel

Marrie van der Velden 

Nog zo'n vrijwilliger waar we trots op zijn: Marrie van der Velden. Al twintig jaar is ze vrijwilliger bij ons. In 2001 startte ze als begeleider bij een dagopvang voor ouderen met en zonder beperking in buurtcentrum ‘t Laag in Bennekom. Terwijl haar dochters op bezoek waren werd ze gebeld door de burgemeester met het bijzondere bericht. Verrast, dat was ze. Maar ook bescheiden: “Er zijn zoveel mensen die dit verdienen.” Daarna kwam vooral het gevoel van zich heel erg gewaardeerd voelen.

Johan de Boer

Wat fijn dat er mensen zoals Johan bij ons werken. Een echte natuurliefhebber. Lang geleden alweer, in 1970, kwam Johan de Boer bij ons in dienst. En dankzij hem is er onder andere een prachtig park aangelegd waar bewoners en werknemers kunnen wonen, werken en recreëren. Hij deed naast zijn betaalde functie ook nog eens veel vrijwilligerswerk bij de Hartenberg. Dankjewel Johan!

Jacky Bertens-Vorst

Jacky Bertens-Vorst uit Deil is een bijzondere vrouw. Al sinds 1989 is ze vrijwilliger bij onder andere de Gereformeerde Kerk in Geldermalsen. Zij zorgt ervoor dat onze cliënten de kerkdiensten kunnen bezoeken door het vervoer te coördineren. Verder is ze vrijwilliger geweest van het Alzheimer Café in Geldermalsen, voorzitter van de ouderenorganisatie PCOB en ze helpt haar hulpbehoevende buren regelmatig.

Nico van den Berg

Tot slot feliciteren wij Nico van den Berg. Hij is tot 2006 vrijwilliger bij Het Westerhonk geweest en is nog steeds vrijwilliger bij diverse andere organisaties.

  Gerelateerde items

  Terug naar boven