"Lisanne is enorm gegroeid de afgelopen jaren..."

“Ik werk sinds 2018 bij De Oude School in Ermelo. Oorspronkelijk kom ik uit de horeca en werkte als chef-kok op een locatie waar directie van ’s Heeren Loo vaak kwam vergaderen. Toen op woonzorgpark Ermelo restaurant De Oude School werd opgezet, stelden ze me veel vragen. Want hoe doe je dat nou, zoiets opzetten? En wat is er nodig? Uiteindelijk werd ik gevraagd om te solliciteren en ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan…"

Veel waardering

"Binnen De Oude School ben ik verantwoordelijk voor de horeca en werk ik elke dag samen met een collega uit de zorg. En die combinatie is heel prettig. Samen kunnen we er echt zijn voor de cliënten die hier werken. Het is een ontzettend enthousiaste doelgroep en ze hebben altijd overal zin in. Ik krijg echt veel waardering terug van de cliënten. Ze geven zich honderd procent en we proberen samen nieuwe dingen uit. Die vrijheid is er gewoon. Samen zorgen we ervoor dat het voor iedereen leuk blijft. Soms ziet Lisanne iets op televisie wat ze graag wil uitproberen en dan doen we dat." Lisanne werkt al vanaf het allereerste begin bij De Ouder School. “Eerst ging ik in de bediening werken en later steeds vaker in de keuken. Ik hou van alle kookseries op televisie. Zoals Masterchef en Heel Holland Bakt. En ik hou van koken. En Jan was meteen heel tevreden over mij.”

Samen naar de Horecava

Jan en Lisanne zijn samen naar de Horecava geweest. Dat is een beurs voor mensen die werken in de horeca en die daar inspiratie kunnen opdoen. Er zijn verschillende sponsorwedstrijden op de beurs, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Zoals koffieschenken, bier tappen en…het lekkerste broodje. En aan die wedstrijd deden Lisanne en Jan mee. Met resultaat, want ze wonnen de sponsorprijs met hun broodje ‘Italiaans genot’. “Jan ging kijken welk broodje we konden maken van het budget. En dat werd het Italiaanse broodje. We hebben met avocado, ei en zongedroogde tomaten de Italiaanse vlag nagemaakt. Zo kreeg het broodje de kleuren van Italië.”

Meteen met de beker naar huis

Dit jaar was de eerste keer dat Jan en Lisanne meededen en ze mochten meteen met de grote beker naar huis. Die beker staat te pronken op het bureau van Lisanne. “Ik dacht meteen aan Lisanne, om dit samen mee te doen. Want zij is ontzettend fan van koken en bakken. Samen hebben we wel een half jaar geoefend op het bedenken en maken van dit broodje. Want je krijgt niet alleen een budget mee, maar het moet ook binnen 8 minuten gemaakt zijn. En dat lukte ons. Op de seconde af! Lisanne is echt mijn rechterhand in de keuken. Het ontwikkelen maken van het broodje hebben we ook echt samen gedaan. Ik ken Lisanne nu vijf jaar. En ze is ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Ze neemt meer verantwoordelijkheden. Ze kan echt delegeren in de keuken. Dat doet ze zo goed. Een mooie rol die echt voor haar is weggelegd. En die groei heb ik van dichtbij mogen meemaken. Met als hoogtepunt nu haar winst op de Horecava.”

Wil je het broodje ‘Italiaans genot’ proeven? De hele maand februari staat het broodje nog op de kaart van restaurant De Oude School in Ermelo!

Lisanne

Gerelateerde items