Opening logeerwoning op Het Westerhonk

opening logeerwoning op Het Westerhonk

Vrijdag 5 april opende zorgmanager Heleen van der Ende samen met twee persoonlijk begeleiders en de zorgbemiddelaar de eerste logeerwoning op ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk. Deze woning heeft elk weekend acht logeerplekken voor kinderen en jong volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. “Logeren moet een feestje zijn, ook voor mensen met een beperking en het geeft de ouders een moment voor zichzelf,” aldus Heleen van der Ende. “Samen met de ouders maken we afspraken over de invulling van het weekend, zodat zij met een gerust hart naar huis kunnen.”

Logé Edwin kwam met zes andere gasten vrijdagmiddag om 16.00 uur aan. Het team van begeleiders heette ze alle zeven van harte welkom. Het werd een weekend met slingers, ballonnen en taart om de opening te vieren. Met het mooie weer kon de groep lekker naar buiten. Er werd gewandeld en een bezoekje aan Duinboerderij de Willemshoeve op het woonzorgpark gebracht om te knuffelen met de jonge geitjes en te genieten van de piepkleine kuikentjes. Het eerste logeerweekend was geslaagd.


De logeerwoning op Het Westerhonk is speciaal ingericht met acht logeerplekken voor kinderen en jong volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Vrijdagmiddag om 16.00 uur start het logeerweekend en maandag om 9.00 uur wordt iedereen met aangepast vervoer weer naar zijn of haar werk of dagbesteding gebracht. Het is de bedoeling dat de logés een fijn weekend hebben op het woonzorgpark, met leuke activiteiten, wandelen, lekker eten en veel liefdevolle aandacht. De logeerwoning is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met logeerhuis Zonnehof in Naaldwijk waar kinderen met een beperking tot 18 jaar kunnen logeren. Kinderen die te oud worden voor deze woning, kunnen doorstromen naar het logeerhuis op Het Westerhonk.

Het woonzorgpark is op zoek naar vrijwilligers die in de weekenden een handje willen helpen op de woning. Bijvoorbeeld voor een wandeling met de logés, pannenkoeken bakken, voorlezen of muziek maken. Aanmelden hiervoor kan via veld1.logeren@sheerenloo.nl.

Voor meer informatie over de logeerwoning of het aanmelden van een logé kunt u een mail sturen naar Corry van der Voort, afdeling Zorgbemiddeling via Secr.Zorgbemiddeling-WH@sheerenloo.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven