Logeren met je eigen pgb’er kan nu op Het Westerhonk

Zes kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking tot 30 jaar kunnen vanaf nu samen met hun eigen pgb’er een nachtje of weekend logeren op woonzorgpark Het Westerhonk. In Zuid-Holland was er nog niet zo’n fijne logeermogelijkheid. ’s Heeren Loo, Wij Zien Je Wel (WzjW) en het regionale zorgkantoor DSW sloegen daarom de handen in een. Want logeren is een feestje, maar het is ook broodnodig om ouders en gezinnen overeind te houden.

Een locatie is van alle gemakken voorzien, zoals een tillift in badkamers en algemene ruimtes. Overdag genieten cliënten hier van dagbesteding, maar in de avond en weekend staat dit huis leeg; dát is zonde. Je kunt hier slapen, spelen, eten, wandelen in de natuur, naar de kinderboerderij. Dus echt even weg uit de eigen omgeving, maar met dezelfde vertrouwde begeleiding van de vaste pgb’er. Zo kunnen de ouders en het gezin thuis met elkaar op adem komen en tijd nemen voor elkaar.

Nienke (17) vindt logeren geweldig. Ze heeft een zeer ernstige meervoudige beperking en is afhankelijk van 24-uur per dag zorg. Thuis in Schiedam wordt Nienke liefdevol verzorgd en ondersteund door haar moeder Jolanda en haar ‘dreamteam’ van vaste pgb’ers. Jolanda: “Het is zwaar en daarom koos ik vanuit ons Persoonlijk Gebonden Budget (PGB) voor extra hulp aan huis door vaste pgb’ers. Zij maken het leven wat lichter en naast de dagelijkse zorg doen zij samen met Nienke leuke dingen. Carine neemt de logeerweekenden voor haar rekening en is ook wel eens een week in mijn huis. Dan krijg ik ruimte om energie op te doen, zodat ik er weer tegenaan kan.” Kinderen, jongvolwassen zoals Nienke en pgb’ers zoals Carine zijn welkom.

Benieuwd of interesse? Bekijk de website en reageer. Het eerste logeerpartijtje is dan snel gepland! https://www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/logeerhuis-met-pgb