LVB jeugd en jongeren werken en leren bij Het Westerhonk

Zoek jij een leuke werkplek waar je lekker buiten je handen uit de mouwen kunt steken? Bij het groenonderhoud, de (moes)tuin, of op een milieupark? Kom dan eens kijken bij woonzorgpark Het Westerhonk in Monster. Samen met andere mensen met een lichte verstandelijke beperking ga je aan de slag en leer je nieuwe dingen. Je kunt kiezen wat je het liefst wilt doen.

Lekker werken in het groen bij Terrein & Groen
Zijn groene vingers, werken in de buitenlucht en soms een leuke klus bij de buren, het helemaal voor jou? En wil jij veel leren over de natuur, het hoveniersvak en samenwerken met een groep? Kom dan werken bij Terrein & Groen. Samen zorg je ervoor dat het park Het Westerhonk er mooi bijligt. Zoals Remy. Hij werkt al acht jaar met veel plezier bij Terrein & Groen: “Ik doe daar allerlei taken, zoals grasmaaien, bosmaaien, schoffelen en tuintjes schoonmaken. Mijn werkdag begint om acht uur. Tijdens de koffie bespreken we wat we gaan doen en wie met wie meegaat. Om half negen gaan we aan het werk. Tijdens de pauzes bespreek ik met de begeleiding wat ik al gedaan heb en wat ik ga doen. Om half vier ruimen we alles weer netjes op en om vier uur zit mijn werkdag erop.”

Kom je groente kweken bij Belevingstuin de Bosroos?
Vind jij het leuk om in een (moes)tuin te werken, ben je creatief en hou je ervan om klanten te helpen? Dan is werken bij de Bosroos iets voor jou! Jermain is een vrolijke man van 26 jaar werkt bij Belevingstuin de Bosroos: “Er is van alles te beleven op de Bosroos en elk seizoen heeft zijn eigen werkzaamheden. In de herfst veeg ik bladeren, ruim de moestuin op, spit de grond om en haal onkruid weg. Ook help ik met het maken van vogelhuisjes en plantenbakjes. Het leukste vind ik het om een praatje te maken met de klanten, om mee te helpen in de tuin of mooie dingen van hout te maken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de Bosroos!”

Geef jij afval een tweede kans bij Eco-Street?
Houd jij van afwisselend werk en vind je het belangrijk om de wereld mooi te houden? En ben je ook een beetje handig? Kom dan werken bij de Eco-Street! Net als Brian: “Ik begin mijn werkdag met een rondje op de bakfiets over het woonzorgpark om te zien of er nog rotzooi ligt om op te ruimen. Op de Eco-Street neem ik het papierpersen voor mijn rekening. Het leukst vind ik het om jongens te helpen en ze uit te leggen hoe iets op 'de hoop' werkt en hoe ze iets moeten doen. Met de dingen die ik hier leer en de cursussen hoop ik straks door te groeien naar een andere baan.”

Lijkt het je wat om bij een van deze drie gave werkplekken te werken? Bekijk en reageer dan https://www.sheerenloo.nl/werken-en-leren-in-monster-lvb.

Gerelateerde items

Terug naar boven