LVB jongeren gebaat bij specialistische zorg

Jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen lijken soms de hele wereld aan te kunnen. Maar eigenlijk leven ze in een wereld die ze niet goed begrijpen. Vaak is hun beperking niet meteen zichtbaar en zien ze niet in welke consequenties hun daden hebben.

Dat zorgt ervoor dat deze jongeren soms verkeerde keuzes maken. Hierdoor komt 33 tot 42 procent in aanraking met justitie. Bij orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus in Ermelo bieden we specialistische behandeling en begeleiding aan jongeren uit het hele land met een LVB en gedragsproblematiek. Zodat zij weer toekomstperspectief krijgen.

Directeur Bija Westerhof-Hop vertelt hierover in het AD: “Onze ervaring is dat een specifieke groep jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen gebaat is bij specialistische zorg die alleen landelijk geboden kan worden. Hun beperking verdwijnt niet, maar hun gedrag kunnen we met onze jarenlange expertise wel behandelen. Doen we dat niet, dan worden de lasten voor de maatschappij veel hoger.”

Gerelateerde items

Terug naar boven