Maaike van Rest is genomineerd voor de Ds. Visscherprijs

Hoe kun je agressie van jongeren beter begrijpen? Die vraag stelde Maaike van Rest zich voor haar onderzoek. Het resultaat van dit onderzoek is de online test SIVT: Sociale InformatieVerwerkingsTest. Deze interactieve, online test meet hoe een kind of jongere denkt en doet als hem of haar iets vervelends overkomt in sociaal contact. Het proefschrift over sociale informatieverwerking en de ontwikkeling van de SIVT is nu genomineerd voor de Ds. Visscherprijs!

Prijsuitreiking

Op 26 maart wordt bekendgemaakt of Maaike van Rest de Ds. Visscherprijs krijgt voor haar proefschrift. Maaike is als onderzoeker verbonden aan ’s Heeren Loo en de Vrije Universiteit Amsterdam. Naast Maaike zijn ook Tessa Frankena en Cis Vrijmoeth genomineerd. Cis Vrijmoeth was orthopedagoog bij ’s Heeren Loo in Apeldoorn toen hij promoveerde met zijn studie naar het herkennen van de behoefte aan palliatieve zorg. Wij wensen hen alle drie veel succes!

Over de Ds. Visscherprijs

Op 26 maart wordt voor de dertiende keer de Ds. Visscherprijs in de Janskerk in Utrecht uitgereikt voor een “uitmuntend proefschrift betreffende de gehandicaptenzorg”. De prijs van 20.000 euro wordt eenmaal in de twee jaar toegekend en is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds samen met het Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ).

Meer weten?

Wil je meer weten over onderzoek bij ’s Heeren Loo? Neem dan contact op met Bas Bijl via bas.bijl@sheerenloo.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven