Mensen zijn meer dan hun cv

Veertig begeleiders werven voor begeleiding van mensen met LVB, die vanwege hun complexe problematiek nergens een goede woon- en werkplek kunnen vinden. Ga er maar aan staan in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt! Dat deed recruiter Pamela de Man.

En met succes, inmiddels heeft ze 25 mensen aangenomen, die in september in de Eikenhorst in Geeuwenbrug zestien cliënten gaan begeleiden. De sleutel? Laagdrempeligheid. Pamela: "We hebben een speciale pagina Wonen en werken op De Eikenhorst in Geeuwenbrug gemaakt op de website. Belangstellenden konden hun contactgegevens achterlaten. Daarnaast konden zij elke vrijdagmorgen langskomen in Geeuwenbrug om vragen te stellen en kennis te maken.” 

Arbeidsintensief maar de moeite waard

De afgelopen maanden heeft Pamela 255 mensen gesproken. In een gesprek van half uur werd bekeken of er van beide kanten een match was. In zo’n 30% was dat het geval. Deze sollicitanten kregen meteen een uitnodiging voor een selectiedag met kennismaking, persoonlijke presentaties en opdrachten. De volgende dag belde Pamela de deelnemers om te vertellen of ze aangenomen waren. 

“Persoonlijk contact is belangrijk”, vertelt Pamela, “want mensen zijn meer dan hun cv". Nu hebben ze uitgebreid de kans gehad om zich te laten zien. Van de mensen op de selectiedag is 60% aangenomen. Het was een arbeidsintensief proces in nauwe samenwerking met de regio en de afdeling Marketing en Communicatie, maar gezien het resultaat, zeker de moeite waard.”

“Blij dat ik ben aangenomen, want ik heb er zin in!”

Dominique was een van de sollicitanten en is aangenomen als persoonlijk begeleider: “Pamela belde mij. Het was een ongedwongen gesprek, waarin zij vertelde over het project en ik over waarom de baan me interesseerde. Ik had helemaal niet het gevoel dat het een soort sollicitatiegesprek was. Het klikte en daarna heb ik mijn CV nog opgestuurd. De selectiedag vond ik intensief: een grote groep nieuwe mensen, ieder met zijn eigen verhalen, veel informatie, maar ook jezelf goed willen laten zien. Aan het eind van de dag hebben we het terrein van de Eikenhorst nog bekeken. 

Dat gaf een positief gevoel: het terrein biedt zoveel mogelijkheden! Net als de manier waarop ’s Heeren Loo stap voor stap te werk gaat, waardoor er ruimte blijft voor verbeteringen. Dat is wat me aanspreekt in de functie: een nieuw proces, nieuwe mensen en een superinteressante doelgroep! Het geeft mij de mogelijkheid om mee te denken in deze processen en er samen met mijn collega’s voor te zorgen dat de cliënten zich gesteund, gehoord en gewaardeerd voelen. Kijken naar het waarom achter het gedrag en hoe we daar het beste op kunnen inspelen. Ik was dan ook superblij dat Pamela de volgende dag belde dat ik ben aangenomen, ik heb er zin in!”

Gerelateerde items

Terug naar boven