Michel #kannietzonder zijn aangepaste schoenen van Flikken Maastricht

Wat is in jouw leven zo speciaal, dat je er niet zonder kan? Daar hoef je vast niet lang over na te denken. Cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen en/of werken vertellen hier graag over. Deze keer Michel. Hij #kannietzonder zijn aangepaste schoenen met het logo van Flikken Maastricht.

Naam: Michel
Leeftijd:
40 jaar
Ik woon:
in een woongroep op het woonzorgpark in Ermelo
Ik werk:
als ervaringsdeskundige en bij Media Omroep VED en het Living Lab, bij ‘s Heeren Loo in Ermelo
Ik kan niet zonder:
mijn aangepaste schoenen met het logo van Flikken Maastricht


“Het mooiste zou zijn als ik mee kan spelen, als figurant of lijk!”

Waarom kun je niet zonder je aangepaste schoenen?
“Deze schoenen geven mijn voeten en enkels steun. Ik heb ze nodig voor als ik een stukje wil lopen met de loopkar (een soort hoge rollator). Dat is belangrijk, want ik zit in een rolstoel en lopen houdt me soepel. De schoenen zijn door de orthopedische schoenmaker van ’s Heeren Loo gemaakt. Ik mocht zelf kiezen hoe ze eruit kwamen te zien; de kleurstelling met zwart en rood en het logo van Flikken Maastricht. Hij luisterde goed naar me, dat vind ik fijn.”

Waarom het logo van Flikken Maastricht?
“Flikken Maastricht is mijn favoriete Nederlandse politieserie. Ik heb alle 15 seizoenen gezien en ik hoop dat er ook nog een 16e seizoen komt. Ik vind de hoofdrolspelers Wolf (Victor Reinier) en Eva (Angela Schijf) geweldig! En natuurlijk het rechercheerwerk en de actiescènes met gillende sirenes. Ze moeten altijd een moord oplossen. Prachtig, dat verveelt nooit.”

Ben je met je schoenen wel eens in Maastricht geweest?
“Nee, jammer genoeg niet. Want ik zou graag in Maastricht kijken op de locaties waar gefilmd wordt. En kijken op de filmset of het politiebureau bezoeken en een praatje kan maken met Wolf en Eva. Het allermooiste zou zijn als ik kan meespelen; als figurant, als lijk of als een van de bad guys. Of een rolletje waarbij Wolf of Eva mij belt om een kentekennummer op te zoeken op de computer!”

Hoe ziet jouw leven er verder uit?
“Ik woon in een woongroep met 7 andere mensen. Eten en koffie drinken doen we samen in de huiskamer, maar ik zit ook graag in mijn studio. Daar speel ik op mijn PlayStation, luister ik naar muziek en kijk ik TV. Vaak naar realityseries over hulpdiensten zoals de ambulance of de brandweer.

Overdag werk ik als ervaringsdeskundige. Ik praat dan met de regiodirecteur over de zorg en ga op bezoek bij cliënten om te kijken of ze een goed leven hebben en of er goed naar ze geluisterd wordt. Ook geef ik expertlessen aan leerlingbegeleiders van het mbo. Verder verzorg ik radio-uitzendingen bij omroep VED en werk ik bij het Living Lab. Daar test ik innovaties voor de zorg. Mijn favoriet is robot Tessa. Die helpt je dingen herinneren en je kunt er mee praten.”

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?

“Over 5 jaar is mijn leven nog ongeveer hetzelfde, want ik heb een prettig leven. Wel hoop ik dan een vriendin aan mijn zijde te hebben, dat mis ik nog. Waarschijnlijk heb ik dan ook nieuwe schoenen met een ander logo: van een ambulance of de brandweer.”

Gerelateerde items