Milieustraat geopend tijdens zomerfestival de Proosdij

Zaterdag was het groot feest bij Publieksboerderij de Proosdij in Ede. Een dag vol leuke activiteiten, van ruim 30 kraampjes met mooie (ambachtelijke) producten, een podium met een DJ tot aan springkussens en een waterstormbaan voor de kinderen. Daarnaast werd de milieustraat geopend door wethouder Versteeg van de gemeente Ede en onze directeur Saskia Emmerik.

Milieustraat voor bewoners uit de wijk

De Milieustraat is een leer-werkplek voor vijf mensen met een verstandelijke beperking uit Ede en omgeving. Hier leren ze huishoudelijk afval van buurtbewoners op milieuverantwoorde wijze te sorteren en af te voeren. Van oud papier en kleding tot kleine elektrische apparaten, cartridges, frituurvet en metaal. 

Het is voor de cliënten een gezellige leerplek waar ze iedere dag weer wat nieuws leren. Over wat duurzaamheid is en hoe milieubewust te sorteren. En ook over samenwerken en klantvriendelijk zijn. De Milieustraat draagt bij aan een wereld waarin mensen, het milieu en de economie meer met elkaar in evenwicht zijn. Door kwetsbare mensen de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo, geven zij betekenis aan hun leven en doen ze mee. Waar mogelijk stromen cliënten van de Proosdij uit naar (betaald) werk elders.

Een onvergetelijke dag met blije gezichten

Het was een zonovergoten dag met veel waterpret. De kinderen hadden volop plezier op de waterstormbaan. Daarnaast mochten ze op een tractor rijden, was er is een panna kooi, springkussens en het Rad van Avontuur. Bij het schminken was er geen seconde rust, er zijn honderden kinderen voorzien van een fraaie tekening. Er was heerlijk eten, een Beach bar en dat alles met livemuziek en een DJ. En de huifkar reed af en aan naar speeltuin de Korenbloem die hun jaarlijkse open dag hadden. Wat was het een mooi dag!

Speciale dank aan de ruim 50 vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat de dag op rolletjes liep!

Milieustraat