Miranda wint Tovertafel

Toen manager zorg Patrick Vriend op 20 december het dagbestedingslokaal aan de Cederhout binnenwandelde met de mededeling ‘Miranda, er gaat zo direct iets heel speciaals gebeuren’ waren alle oren gespitst. Tot ieders verrassing haalde hij een cheque tevoorschijn van maar liefst achtduizend euro. Wat bleek? Begeleider Miranda had samen met haar collega Rianda deelgenomen aan de ‘Winactie Tovertafel’ en was verkozen tot prijswinnaar.

De gift is beschikbaar gesteld door een anonieme donateur die mensen met een verstandelijke beperking een groot en warm hart toedraagt. Op basis van het giftgeld is een winactie georganiseerd, waar meer dan 400 medewerkers van 's Heeren Loo aan hebben deelgenomen. Prijswinnaar Miranda mag nu een tovertafel met alles erop en eraan gaan uitzoeken voor de cliënten van de Cederhout 1 te Julianadorp. Hoe leuk is dat!

Miranda: ‘Ik kan het nauwelijks bevatten. Ik win nooit wat, is het echt waar? Wat gaaf! Je krijgt mij niet vaak sprakeloos, maar hier word ik echt even stil van. Met deze prijs kan ik heel veel cliënten blij maken. Een tovertafel past namelijk precies bij wat onze groep leuk vindt en nodig heeft om zich te vermaken. De projecties zijn interactief wat betekent dat de spelers figuurtjes met de hand volgen en aantikken. En als het lukt, krijgen ze applaus. Wat ik mooi vind aan samenspelen is dat het bijdraagt aan gezellige contactmomenten: cliënten onderling, maar ook met de begeleiders en familieleden. Ik wil bij deze de giftgever een dikke knuffel geven namens iedereen!’