Mondzorg: van puzzel naar maatwerk

Bij mondzorg is de interactie tussen de behandelaar en patiënt het allerbelangrijkst. Het is de sleutel naar een soepel verlopende behandeling én een betere mondverzorging buiten de praktijk. Hierover schreef Henk Algra een mooi boek vol casussen. De 20 fascinerende casusbeschrijvingen bieden de lezer niet alleen inspiratie, maar ook concrete middelen voor de dagelijkse behandelpraktijk.

Expert bij uitstek

De verschijning van Van puzzel naar maatwerk valt samen met het vijftigjarig jubileum van de Vereniging Mondzorg voor Bijzondere Zorggroepen (VMBZ, voorheen VBTGG). Auteur Henk Algra is inmiddels gepensioneerd, maar was lang werkzaam bij ’s Heeren Loo in Julianadorp en heeft vele jaren ervaring in de mondzorg. In het omgaan met bijzondere patiënten in de mondzorg is hij een Nederlandse expert bij uitstek. We hebben vanuit ’s Heeren Loo bijgedragen aan de totstandkoming van dit boek.

Meer informatie

Onze mondzorglocaties hebben een exemplaar ontvangen. Het boek in nu ook verkrijgbaar bij verschillende (online) boekhandels.

VMBZ symposium

Afgelopen donderdag 15 april vond het voorjaarssymposium van de VMBZ plaats met als thema 'Volgens het boekje'. Een bijzondere middag: Erik Vermaire sleepte de Marcel van Grunsven-prijs in de wacht. Lees meer in de nieuwsbrief van VMZB.

Gerelateerde items

Terug naar boven