Naast buren en vriendinnen, zijn Heidi en Claire nu ook collega`s geworden!

Heidi en Claire zijn vriendinnen sinds zij in 2012 bij elkaar in de buurt kwamen wonen. Allebei werkten toen al in de zorg. Heidi als verzorgende individuele gezondheidszorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Claire bij `s Heeren Loo als begeleider moeilijk verstaanbaar gedrag. Hun inmiddels hechte vriendschap zorgde ervoor dat ze nu ook collega`s zijn geworden.

“Maar als Claire mij niet gevraagd had, was ik hier nooit gaan werken!”

Op zoek naar meer uitdaging

Na 26 jaar bij een verpleeghuis te hebben gewerkt, maakte Heidi de overstap naar een woonzorgboerderij. In eerste instantie dacht ze daar helemaal op haar plek te zitten. Maar ze miste al snel de uitdaging in haar werk. Elke dag was hetzelfde; ze speelde de hele middag spelletjes. Terwijl ze hier helemaal niet van houdt. Toen ze op een middag Claire appte dat ze alweer een spelletje ging spelen, stelde Claire haar voor om bij ’s Heeren Loo te komen werken.

Heidi kende `s Heeren Loo alleen van vroeger, als Boldershof. Ze moest dan ook even aan dit idee wennen. “Ik in de gehandicaptenzorg? Dat kan ik helemaal niet! Ik ben van het wassen en verzorgen. Niet van het begeleiden.” Maar ze realiseerde zich ook, dat ze op de woonzorgboerderij al veel met begeleiden bezig was. En juist dat ging haar steeds beter af.

Getriggerd

Het idee om weer een overstap te maken, liet Heidi niet los. “Ik was op de woonzorgboerderij ongelukkig. Er was weinig afwisseling in mijn werkzaamheden, waardoor het plezier afnam. Claire vertelde dat bij haar juist geen één dag hetzelfde is. Ook legde ze uit waarom ze dacht dat de werkzaamheden wel bij mij zouden passen. Omdat Claire mij goed kent, vertrouwde ik op haar. Bovendien was ik ook wel nieuwsgierig geworden en wilde ik 's Heeren Loo graag beter leren kennen.” Dus zorgde Claire ervoor dat haar manager contact opnam met Heidi.

Na een heel leuk onlinegesprek ging Heidi op advies van de manager meekijken op een woning voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Ze kreeg die avond een goede eerste indruk en vond gelijk de uitdaging die ze zocht! Er gebeurde iets bij een cliënt en dat triggerde haar. “Ik vond het zó interessant waarom –in mijn ogen- uit het niets het gedrag van deze cliënt ineens zo veranderde.” Ze kwam hierdoor ook in aanraking met de Triple C- methodiek. “De groei die cliënten doormaken door het toepassen van deze methodiek vind ik ook enorm interessant. ‘s Heeren Loo biedt hiervoor vele opleidingsmogelijkheden. Daar wilde ik wel graag mee aan de slag!”

Goed opgevangen

De keuze om voor ’s Heeren Loo te gaan werken was na deze avond geen lastige. De volgende dag belde Heidi gelijk met de manager en vertelde haar dat ze overtuigd was. “Maar als Claire mij niet had gevraagd, was ik hier nooit gaan werken”, aldus Heidi. “De eerste dag vond ik wel heel spannend hoor. Maar vervolgens kwam ik de woning binnen en ontmoette ik Ed, mijn nieuwe collega. Die heeft me zó goed opgevangen. Ik werk hier nu een paar maanden en ben de organisatie nog steeds aan het ontdekken. Maar ik heb geen minuut spijt gehad van mijn keuze. Ik heb al veel mensen leren kennen en vind het steeds leuker worden.”

De vriendinnen werken in verschillende woningen en zien elkaar niet veel op de werkvloer. Soms zwaaien ze even of drinken samen een kopje thee. Eenmaal thuis hebben ze het natuurlijk nog wel even over het werk. Maar daarna gaat het alweer snel over de laatste buurtnieuwtjes.