Nieuw centrum 's Heeren Loo Ermelo brengt saamhorigheid

Het was groot feest op woensdag 12 september. De Oude School en het Kindcentrum werden officieel geopend. De locaties vormen het nieuwe centrum van 's Heeren Loo Ermelo. Een centrum waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, naar school en dagbesteding gaan en werken. Cliënten openden het centrum met een druk op de knop. Daarna volgde een harde knal en vloog de confetti door de lucht!

Het is een plek waar mensen samen komen. Of, zoals Regiodirecteur Rianne van Eijk het verwoordde: “Het nieuwe centrum is het hart van het zorgpark waarin we het gevoel krijgen samen een geheel te zijn. Ik wens een ieder hier dan ook voor nu en de toekomst samen met 's Heeren Loo veel saamhorigheid toe.” Die saamhorigheid was al zichtbaar tijdens de opening. De locaties werden bezocht, genoten van het eten en Robert Kranenborg was, met dank aan Verstegen, aanwezig om recepten te delen. Wipneus en Pim sloten de dag feestelijk af met een show.

Oude School

De Oude School is een prachtige plek in een monumentaal pand. Het is een ontmoetingsplek voor bewoners, hun ouders en familie, medewerkers, inwoners van Ermelo en omstreken, voor iedereen! Om te genieten in het restaurant, kunstatelier Orsjineel te bezoeken of om te vergaderen in de nieuwe vergaderlocatie. De Oude School is mede tot stand gekomen door Douwe Egberts, Metos, Unilever Foodsolutions, Verstegen, FrieslandCampina en Offerman.

Kindcentrum

In het Kindcentrum kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over diagnostiek, onderzoek en behandeling zodat de kinderen de beste zorg en begeleiding krijgen. Daarnaast is er een combinatie van school en dagbesteding. Kinderen met een ernstige beperking gaan niet naar school maar ook zij hebben leerplicht. Bij de Trekvogels krijgen kinderen onder 18 jaar wel onderwijs. Het lesprogramma wordt samen met ZMLK-school De Lelie voor ieder kind op maat gemaakt.

Gerelateerde items

Terug naar boven