Nieuwe Regenboogtuin op Het Westerhonk

Je bent vast bekend met de Regenboogtuin op Het Westerhonk. De Regenboogtuin is na 16 jaar aan renovatie toe. Het wordt toegankelijker en kleurrijker. Verschillende stichtingen en bedrijven leveren hiervoor een bijdrage en met elke donatie zijn we heel blij.

Door cliënten en voor cliënten

“Dit is een fijne, rustige plek waar je kunt nadenken over dingen”, zegt Wesley. Wesley werkt bij Terrein & Groen. “Ik heb geholpen bij de aanleg. Als de tuin klaar is, doen wij ook het onderhoud. Grasmaaien, snoeien, bladharken, onkruid wieden, noem het maar op. Ook bij slecht weer.” Deze plek is voor Wesley van bijzondere betekenis. Het hielp hem bijvoorbeeld om met de plotselinge dood van een huisgenoot om te gaan. En ook in zijn werk helpt het hem verder. Wesley volgt namelijk een praktijkopleiding. Door de werkervaring die hij op doet, hoopt hij straks bij een echt bedrijf te kunnen werken. Uiteraard buiten in de natuur. 

Ook Christa heeft geholpen, juist met het maken van het ontwerp. Zij werkt bij de Spar en is lid van de cliëntendeelraad. “Ik heb de wensen van de cliënten gehoord. Toen heb ik er een tekening van gemaakt. Er komen bijvoorbeeld ook plekken om even te kunnen zitten. Dat zijn hockers en sofa’s van mozaïek. Als er vragen zijn, dan denk ik mee. En ik ga vaak kijken of het nog klopt met de wensen van de cliënten. Ja, het wordt mooi!”

Wat verandert er in de tuin?

Jacqueline: “In de tuin staan foto’s van overleden cliënten. Er komt een labyrint dat symbool staat voor het maken van een innerlijke reis. Bijvoorbeeld in de zoektocht naar antwoorden op vragen of voor stilte en rust”, zegt Jacqueline. 

Naar wens wordt de Regenboogtuin ook gebruikt voor het verstrooien van as van overleden bewoners. Het strooiveld zal in de nieuwe tuin een strooistrook worden. Met de verplaatsing van het strooiveld is heel zorgvuldig omgegaan. Deze grond is al overgebracht naar de nieuw te realiseren strooistrook en wordt daar verwerkt. Op dit moment zijn de gedenkkastjes leeg gemaakt. In overleg met de nabestaanden worden deze kastjes t.z.t. weer ingericht.

Samen met Christa en Wesley en alle cliënten en verwanten kijken we uit naar het resultaat: een plek om in alle rust mensen te gedenken en herinneringen op te halen.

Gerelateerde items

Terug naar boven