NLdoet biedt laagdrempelige kans om kennis te maken met ’s Heeren Loo

Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022 deed ’s Heeren Loo met maar liefst vijftig activiteiten mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

In Noordwijk en omstreken werd veel in de tuin gewerkt en werden bloembakken gemaakt. In Sassenheim werd een fijne voorjaarswandeling met cliënten gemaakt. Ook was er een overheerlijke high tea voor de bewoners van de Dirck Verhagenstraat in Voorhout. Ageeth Ouwehand, lid van de raad van bestuur schoof aan bij deze high tea en sprak uitgebreid met de bewoners, aanwezige verwanten, vrijwilligers en medewerkers.

“Een vrijwilliger kan bij ’s Heeren Loo van alles doen, van een wandeling of fietstochtje maken, tot de bus naar de kerkdienst rijden. Vaak ontstaat er een vriendschapsband tussen de cliënt en vrijwilliger die voor beide waardevol kan zijn. Op deze dag zetten we graag de vrijwilligers even in het zonnetje en geven we nieuwe vrijwilligers een laagdrempelige kans om te kijken of vrijwilliger worden iets voor hen is.”

Op woonzorgpark Willem van den Bergh gingen de bewoners van Trommelhof 5 snoezelen en wandelen en werd de dag afgesloten met een lekker etentje.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociaalmaatschappelijke organisaties. Ook bij ’s Heeren Loo kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. De twee NLdoet dagen zijn de ultieme kans voor nieuwe vrijwilligers om kennis te maken met onze organisatie én met onze cliënten.

Nog geen vrijwilliger maar wel enthousiast geworden? Meld je dan hier aan..

Gerelateerde items

Terug naar boven