Noorderhavenloop “Alsof ze de Olympische Spelen hebben gewonnen”

Trots, oververhit, enthousiast en vermoeid kwamen de deelnemers over de streep. Noorderhaven kwam zondag 7 mei volop in beweging tijdens de eerste editie van de Noorderhavenloop.

Er was keuze genoeg: wandelen (4 of 8 km), hardlopen (5 of 10 km) en de gezelligheidsloop (1 km). Het grasveld was gevuld met een stormbaan en andere luchtkussens voor iedereen die zich op een andere manier wilde bewegen.

Gezelligheidsloop

Voor veel bewoners is het de eerste keer dat zij meededen aan een loop. Dat vonden zij best spannend! Zij hadden zich dan ook goed voorbereid bij de fysiotherapie, met begeleiders of door met hun vader te trainen. Tijdens de gezelligheidsloop was elke vorm van beweging toegestaan: wandelen, hardlopen, fietsen, skelter of in de rolstoel. Het belangrijkste was plezier, bewegen en elkaar ontmoeten. Dat is gelukt!

Olympische Spelen

Carina is vrijwilliger van de wegcommissie van Atletiekvereniging de Noordkop. Bij de finish van de Gezelligheidsloop reikte zij de diploma's en medailles uit. “Het is geweldig! Ik raakte geëmotioneerd door de bewoners. Ze waren zo blij! Het was alsof zij de Olympische Spelen hadden gewonnen. Helemaal leuk!” Beleidsmedewerker Roxanne vult aan: “De medailles zijn gemaakt van recyclede PET-flessen. De afbeelding is van de eerste Noorderbaken, de koe.”

Terugblik organisatie

Initiatiefnemer Kees Heemskerk van Atletiekvereniging Noordkop blikt tevreden terug op het evenement: “Je kan niet anders dan heel tevreden zijn. Als je om je heen kijkt zie je alleen maar lachende mensen, heerlijk weer en het aantal deelnemers waar wij op hoopten. Wij hebben ontmoeten, bewegen en presteren in één dag gevangen.

De Noorderhavenloop kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met SV Noordkop Atletiek, SV Sportlust, Rotary Club Den Helder en ‘s Heeren Loo. Bij deze bedanken wij alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Gerelateerde items