Opbloeien in het groen

Al negen jaar werkt Henk bij Zorgkwekerij de Bloemenhof. Al die jaren werkt hij daar samen met verschillende collega’s en zijn begeleider Rolf. Voordat Henk hier aan de slag ging, werkte hij al in het groen. De liefde voor de natuur ontstond jaren geleden op het voortgezet speciaal onderwijs.

Henk: “Op de school waar ik vroeger naar toe ging was een groentetuin. Het buiten werken sprak mij direct aan. Nadat ik klaar was met school ging ik vervolgens werken bij de Inclusief Groep in Elburg. Daar werkte ik voornamelijk in de plantsoenen. Helaas werd de Inclusief Groep daar opgeheven. Ik vond dit heel erg en raakte daardoor zelfs in een depressie. Sindsdien heb ik ook meer begeleiding nodig in het wonen en werken.

Met veel geluk kwam ik toen hier terecht in Ermelo. Het mooie aan ’s Heeren Loo is dat er echt gekeken wordt naar wat mensen kunnen en waar ze plezier aan beleven. Hierdoor wordt ieders kwaliteit goed benut en samen vormen we een goed team. We vullen elkaar ook goed aan en iedereen wordt als gelijke behandeld.”

Nieuwe fase 

Met een al goed gevulde rugzak aan ervaring in het groen, brak voor Henk een nieuwe fase aan. Na een anderhalf jaar durende opleiding ‘Assistent Groen’ werd zijn inzet, evenals dat van 9 andere cliënten en medestudenten, bekroond met een diploma.

Blij

“Tijdens de opleiding leerden we alles over het groen. We leerden snoeien, opkweken, en het verzorgen van de planten. Natuurlijk wist ik hier al wel veel over, maar tijdens de opleiding leer je het nog net wat beter. Ik ben heel blij dat ik de opleiding mocht volgen.

In de zorgkwekerij kan ik nu ook wat meer dingen doen. Op dit moment ben ik vooral druk met het snoeien en winterklaar maken van de planten in de kas. Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier. En soms gaan we met elkaar op een uitje. Het is altijd erg gezellig met alle collega’s!“

Gerelateerde items