Opening Regenboogtuin Het Westerhonk

Na maanden wachten, is een langgekoesterde droom van bewoners van woonzorgpark ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster uitgekomen. De Regenboogtuin is geopend! En iedereen is van harte welkom om de gedenktuin aan de Vijverweg bij de Westerkerk te komen bezoeken.

De Regenboogtuin 

Eind vorig jaar is gestart met de aanleg van de Regenboogtuin. De tuin is speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier kunnen zij dierbaren herdenken en mooie herinneringen ophalen. Het hart van de tuin wordt gemarkeerd door een prachtige regenboog, die al vanuit de verte zichtbaar is en uitnodigt voor een wandeling in de tuin. Hier en daar staan mooie zitbanken opgesteld met zicht op de gedenkkastjes met foto’s en dierbare spulletjes van overleden medebewoners.

Opening

Helaas kon de Regenboogtuin door de coronamaatregelen niet officieel geopend worden. Om tegemoet te komen aan de wens van bewoners om de tuin te bezoeken, is deze op een alternatieve manier geopend. Bewoners en medewerkers van het woonzorgpark hebben na het overlijden van een huisgenoot het eerste gedenkkastje met spulletjes van de overledene gevuld. Een ontroerend en dankbaar moment. Geestelijk verzorger, Jacqueline Bakker vertelt: “Wij zijn heel blij dat door giften van fondsen en bedrijven deze Regenboogtuin tot stand is gekomen. Ook zijn wij trots op het resultaat, dat mede door de medewerking van de afdeling Terrein & Groen, Atelier Top en bewoners van Het Westerhonk gerealiseerd is. Het is een fijne plek geworden, waar iedereen welkom is om dierbaren te herdenken in een veilige, geborgen omgeving.” 

Gulle giftgevers 

Het Westerhonk bedankt alle gulle gevers: ouders van bewoners, de Familievereniging, Stichting Vrienden van Het Westerhonk, lokale stichtingen en ondernemers voor hun bijdrage aan de Regenboogtuin. Zonder hun bijdragen en vertrouwen had het woonzorgpark deze prachtige tuin nooit kunnen realiseren.

Gerelateerde items

Terug naar boven