Opening Villa Bijzonder

Donderdag 6 oktober waren we aanwezig bij de officiële, feestelijke opening van Villa Bijzonder. Burgemeester Jan van Zanen van Gemeente Den Haag opende virtueel deze prachtige groene plek die bestaat uit een kas, tuin, lunchroom en keuken.

En dat het Bijzonder is! Want naast dat het een bijzondere buitenplaats naast Villa Ockenburgh is, met lekker eten, krijgen hier alle leerlingen bijzondere aandacht van hun begeleiders. Cliënten van 's Heeren Loo Het Westerhonk hebben bij Villa Bijzonder hun plekje gevonden en werken met veel plezier in de keuken onder begeleiding van onze jobcoaches. Jolanda bijvoorbeeld werkt een dag in de week in de keuken, naast haar werk bij de Koekenbakkers op Het Westerhonk. En net als de burgemeester, speelde zij ook een grote rol tijdens de opening.

Jolanda werd namelijk geïnterviewd door Wieske van Villa Bijzonder over haar werk bij de Villa. Wat een eer! Jolanda: “Ik leer hier van alles, zoals jus d‘orange maken, bedienen, schoonmaken en koekjes bakken. Maar dat kon ik eigenlijk al, want ik werk ook bij de Koekenbakkers op Het Westerhonk.” Bij de vraag of ze het leuk vindt bij Villa Bijzonder ging Jolanda helemaal stralen: “Ik vind het heel leuk hier! Ik zou hier het liefst nog een extra dag werken.”

Het was een bijzonder gezellige middag, met muziek, hapjes en drankjes. Inclusiviteit zit in de genen van Stichting Bijzonder, er is plaats voor iedereen. Er wordt gewerkt op basis van arbeidsmatige dagbesteding en soms met het doel door te stromen naar een betaalde baan. Cliënten leren daar veel over het werken in de horeca en ontwikkelen hun sociale vaardigheden door de omgang met collega's en klanten. Dankzij de werkwijze van onze jobcoaches van Jobcoachorganisatie Start Punt, de samenwerking met de Academie voor Zelfstandigheid Monster en het doorzettingsvermogen van onze cliënten is dit mogelijk geworden. Wij zijn blij met deze samenwerking en trots op onze kanjers Matisse, Jolanda, Brian en Chantal!