Opnieuw certificaat Brons behaald!

Hij is weer binnen: het certificaat Brons van de landelijke Milieuthermometer voor woonzorgpark Het Westerhonk en de buitenlocaties. Milieu Platform Zorgsector (MPZ) zegt dat we voldoen aan zowel de verplichte criteria als een groot aantal extra criteria op het niveau Brons.

Na vorig jaar nu dus voor de tweede keer. Een groot compliment aan iedereen, want aandacht voor én werken aan een goed milieu voor ons, onze kinderen en hun kinderen kunnen we alleen samen! #trots Wat wij allemaal doen bij 's Heeren Loo om onze planeet leefbaar te houden én wat winst oplevert voor onze portemonnee en de werkgelegenheid? Bijvoorbeeld door energie te besparen met zonnepanelen, LED-lampen en zuinige douchekoppen aan te brengen en verwarmingsketels te vervangen door Hoog Rendement ketels. Maar ook ons afval zoveel mogelijk te beperken en te scheiden via Eco-street, PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) op te halen door een dagbesteding, hergebruik van meubilair en gratis eetmaatjes te verstrekken voor in de keukens. Dat zetten we voort in 2021!

Onze ‘Bronzen medaille’ past goed in de landelijke Week van de Circulaire Economie. Van 1 tot en met 6 februari staat Nederland stil bij het slimmer gebruiken van grondstoffen. Uit de eerste rapportage van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat Nederland amper minder grondstoffen gebruikt dan tien jaar geleden, terwijl het in 2030 de helft minder moet zijn. Wij zijn er druk mee bezig, maar wat kunnen we nog meer doen? Denk en doe mee en bespreek het eens met de cliënten. Samen is toch veel leuker! Wil je meer weten over circulaire economie en inspiratie op doen? Meer dan honderd pioniers uit diverse branches geven tijdens de Week van de Circulaire Economie het goede voorbeeld. Met online workshops, debatten en inspiratiesessies, ditmaal in digitale vorm: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/

Gerelateerde items

Terug naar boven