Oud-spelers Vitesse voetballen tegen cliënten ’s Heeren Loo

Cliënten van ’s Heeren Loo, van De Voetbalwerkplaats, en oud-spelers van Vitesse speelden afgelopen vrijdag een fantastische wedstrijd op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. Klaas-Jan Huntelaar speelde mee en dat was een grote verrassing voor de spelers van De Voetbalwerkplaats. Vitesse won met 7-6, maar De Voetbalwerkplaats gaf zich niet gemakkelijk gewonnen.

Bij De Voetbalwerkplaats werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking of een zorgvraag. De Voetbalwerkplaats ondersteunt in het onderhoud van de sportcomplexen van de verenigingen, Blauw Geel’55 in Ede, SKV in Wageningen. Daarnaast wordt er natuurlijk elke dag gevoetbald!

Cliënt Raymond werkt vanuit De Voetbalwerkplaats ook twee dagdelen op het trainginscomplex van Vitesse op Papendal en is daar inmiddels een vast gezicht. Hij helpt iedere week mee met het onderhoud op Papendal of in Gelredome. Het was dan ook zijn initiatief om deze wedstrijd te organiseren. “Ik zie de spelers vaak en lunch soms zelfs met ze, maar een wedstrijd tegen ze spelen was toch wel een wens van me.”

Oud-spelers als Theo Janssen, Nicky Hofs en Edward Sturing stonden tegenover de jongens van De Voetbalwerkplaats. En als kers op de taart speelde Klaas-Jan Huntelaar mee. Daar werden sommige jongens toch wel een beetje zenuwachtig van. Waar spelers als Theo Janssen en Klaas-Jan Huntelaar strooiden met panna's, blonk de keeper van De Voetbalwerkplaats een aantal keer uit in het pareren van afstandsschoten van Klaas-Jan Huntelaar.

Na een ruime achterstand in de 1e helft kwam De Voetbalwerkplaats nog goed terug in de tweede helft. Maar met een eindscore van 7-6 tegen oud-spelers van Vitesse kun je best thuiskomen!

Gerelateerde items

Terug naar boven