Peter Droog blikt terug en kijkt vooruit

Bij woonzorgpark Noorderhaven startte op 1 januari de nieuwe regiodirecteur Peter Droog. Hoe heeft hij de eerste 50 dagen ervaren?

Terugblik 

Peter Droog begon zijn carrière 35 jaar geleden bij ‘s Heeren Loo. Als aspirant leerling werkte hij bij Noorderhaven in Julianadorp. Na diverse functies maakte hij een sprong naar het onderwijs waar hij de laatste 10 jaar directeur was van het ROC Kop van Noord-Holland. Geïnspireerd door de ontwikkelingen bij Noorderhaven op het terrein, in de zorg en visie, lonkte ‘het oude nest’ en keerde hij terug als manager Advisium. Vanaf 1 januari is hij eindverantwoordelijk voor Noorderhaven als regiodirecteur. 

Samen werken 

Peter vertelt: “De eerste 50 dagen als regiodirecteur heb ik als ontzettend leuk ervaren. Meedenken over behoud en uitbreiden van een mooie leefomgeving, samen met het MT de koers vertalen en samenwerken met enthousiaste cliënten, betrokken verwanten en gepassioneerde medewerkers. Hoe anticiperen wij op de toekomst? Het is goed om te kijken wat we vandaag en morgen doen om bij te dragen aan een goed leven voor cliënten. En het is goed om te kijken welke vragen er in de toekomst aan ons worden gesteld zodat we ons daarop kunnen voorbereiden.

“Ik vind het mooi als je van elkaar kan leren, samen ervaring opdoen en je je persoonlijk kan ontwikkelen. Mijn rol is elkaar stimuleren, aanspreken en richting te geven. Als een navigator die zorgt dat we veilig aankomen in een mooi(e) (Noorder)haven.” 

Wensen 

Wensen voor de toekomst heeft Peter zeker ook. “Ik spreek cliënten over dagelijkse beslommeringen en over hun dromen, groots of juist klein. Samen kijken wat we kunnen doen om te helpen deze dromen te realiseren. Ook gesprekken met ouders ervaar ik als bijzonder waardevol. Samen kijken naar mogelijkheden en het gesprek aangaan, ook als het moeilijk is.

Het spannende voor de komende jaren is de vraag of we genoeg geschoolde medewerkers hebben en houden om de cliënten goed te kunnen begeleiden. Om hier goed op voorbereid te zijn, werken we samen met ROC’s en andere opleidingen, of door anders geschoolden aan te trekken. En we doen ons best om een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Ook monitor ik op de financiële gezondheid van de organisatie. In 2019 zag de situatie er lange tijd goed uit, toch zijn we negatief geëindigd. Het is mijn taak dit nauwlettend in de gaten te houden en een goede balans te vinden tussen geld uitgeven aan goede zorg en niet meer uitgeven dan binnenkomt.

We werken constant aan onze beloftes: goed leven voor de cliënten, mooi werk voor de medewerker en een duurzame organisatie. Niet alleen duurzaam op financieel gebied, maar ook herkenbaar en overdraagbaar.

Noorderhaven bestaat bijna 50 jaar. Het woonzorgpark werd ver weg van de bewoonde wereld geplaatst. Nu zoeken wij juist verbinding met de omgeving als onderdeel van Julianadorp.

Ik kijk ernaar uit om dit alles waar te kunnen maken met een sterk team om me heen.”

Ook in regio Noordwest-Nederland startte op 1 januari een nieuwe regiodirecteur, Rianne Waanders. "Samen zijn we verantwoordelijk voor de regio Noord Holland. Daarin is het belangrijk om goed samen te werken en duidelijk te maken wie we zijn en wat we te bieden hebben."

Gerelateerde items

Terug naar boven