Plein 6 een nieuw gebouw, een frisse start

De nieuwbouw in Noordwijk, of zoals het de afgelopen jaren werd genoemd: het Centrumgebouw is klaar! De bouw startte in november 2018. De afgelopen krappe twee jaar is keihard gewerkt om een prachtig pand neer te zetten.

De laatste twee maanden is er volop gewerkt aan de afwerking, de eindschoonmaak en de puntjes op de i. En zo kon er vanaf 11 september, per onderdeel of afdeling verhuisd worden. De stafafdelingen, Advisium, het restaurant en de Spar zijn inmiddels allemaal verhuisd naar hun nieuwe plek. Als laatste gaat Droomdal nog verhuizen. Zij wachten nog op de laatste nieuwe items van de snoezelruimte.

Voorlopig even beperkt welkom op Plein 6

Inmiddels is de naam Centrumgebouw verleden tijd, het pand is omgedoopt tot Plein 6. Het werd tijd om de werktitel te vervangen voor een naam die past bij het eigentijdse gebouw. Met Plein 6 hebben we die naam gevonden. Deze naam legt de verbinding naar vroeger, toen op deze exacte locatie het Wintertuinplein lag, wat een centrale plek op het park was. Hier ontmoette men elkaar en vertrokken de bussen als de cliënten op pad gingen.

Plein 6 is een multidisciplinair gebouw. Dat betekent dat diverse verschillende afdelingen en onderdelen van ’s Heeren Loo nu samengevoegd zijn in dit pand. Samen, ontmoeten, efficiënt en multifunctioneel gebruik maken van ruimtes en voorzieningen is de rode draad die door het ontwerp loopt. Dit is goed gelukt!

Puur natuur

Het gebouw heeft een naturelle uitstraling van buiten en van binnen. Natuurlijke materialen en kleuren die passen in de omgeving zijn de basis geweest voor de architect. Ook bij de inrichting is gekeken hoe een luxe en tijdloze uitstraling kon worden gecreëerd die tegelijkertijd betaalbaar was. Duurzaamheid stond centraal in dit pand en vind je terug in duurzaam hout aan de buitenkant, zonnepanelen, koude-warmte opslag, led verlichting die vanzelf uitgaat als er geen beweging in de ruimte is, compartimenten zijn afzonderlijk te verwarmen en het pand is gasloos. Mooi om te weten is dat het gehele project binnen begroting is afgerond.

Zo werd een plan waar we met z’n allen gedurende een periode van vijf jaar naartoe hebben geleefd, werkelijkheid. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat!

Restaurant Plein6

We namen met de verhuizing naar het nieuwe gebouw afscheid van lunchroom Eat&Meet in zijn oude vorm. Op de nieuwe locatie, aan de straatkant op de begane grond, vind je het nieuwe restaurant. Een wereld van verschil met het oude Eat&Meet. Het meubilair, het ‘La Place-concept', nieuwe bedrijfskleding en een vernieuwde kaart. Bij dit nieuwe jasje paste ook een nieuwe naam voor het restaurant. We stellen met trots aan u voor: Restaurant Plein6. Helaas is het restaurant vanwege de corona maatregelen voorlopig gesloten. Wel is het mogelijk om af te halen bij de take away balie.

Op de Giraffelaan wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan 4 woningen voor jongeren en 2 voor senioren en EMB (ernstig meervoudig beperkte) cliënten. In de week van 3 november gaan de bewoners verhuizen naar hun nieuwe studio. Iedere studio is naar de specifieke wens van de bewoner ingericht. Heeft de cliënt een tillift nodig? Dan is de studio voorzien van de lift. Ook wensen als een keukentje of een ingebouwde kast zijn vooraf geïnventariseerd en meegenomen in de bouw. Zo krijgt iedere bewoner de kamer van zijn wens.

Verderop, aan de Mandarijnlaan, worden 5 woningen met studio’s voor senioren en EMB cliënten gebouwd. Deze studio’s worden tussen 30 november en 7 december betrokken door de nieuwe bewoners.

Gerelateerde items

Terug naar boven