Nieuwe podcast: Verhalen met een beperking

“Wij dachten dat hij corona niet zou overleven.” Een vader en moeder vertellen in de nieuwe podcast 'Verhalen met een beperking', het aangrijpende verhaal over hun kwetsbare zoon die corona heeft gekregen en zo ziek werd, dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Een omgeving met deskundig personeel, maar waar toch de expertise ontbreekt hoe om te gaan met iemand met een verstandelijke beperking. Hun zoon heeft een ernstig meervoudige beperking (EMB) en kan niet communiceren. Het ziekenhuispersoneel kan daar geen extra tijd en aandacht geven in hun marathon om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen.

Luister naar het verhaal van deze ouders die alles op alles zetten om toch bij hun kwetsbare zoon te kunnen zijn. Een eerlijk gesprek over verdriet, strijdlust en angst, maar ook over creativiteit, loslaten, vertrouwen en vooral: een bijzonder herstel en de impact die corona heeft op een gezin.

Serie verhalen

De podcastserie ‘Verhalen met een beperking’ wordt (deels) anoniem en zonder script opgenomen. Met als doel de luisteraar mee te nemen in het leven van ouders en verwanten van iemand met een verstandelijke beperking. Van tegenslagen tot blije momenten. We hopen dat anderen steun hebben aan deze bijzondere ervaringsverhalen. De podcast wordt gepresenteerd door Marco van Delft, geestelijk verzorger bij ’s Heeren Loo.

Andere podcasts

De podcast 'Verhalen met een beperking' en andere podcasts kan je hier luisteren.

Gerelateerde items

Terug naar boven