Project ‘Contact in coronatijd’ deel je mening!

Sinds corona is bezoek op woonlocaties voor mensen met een (verstandelijke) beperking minder mogelijk. Er zijn ook andere (digitale) manieren voor bewoners om contact te hebben met hun familie en vrienden. Bijvoorbeeld door te bellen, beeldbellen of berichten te sturen. Voor sommigen werkt dit prima, anderen hebben of kunnen hier minder mee.

Heb jij hier ervaring mee? Als bewoner/cliënt, verwant, vrijwilliger, persoonlijk begeleider of locatie-/zorgmanager? Of ken jij mensen die hier ervaring mee hebben? Deel het met ons!

Wat houdt het in? Je doet mee door een online vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Jouw mening is belangrijk

Ondanks de recente ontwikkelingen is hier nog weinig over bekend. Woonlocaties kunnen veel leren van jouw ervaring. Je inbreng zal gebruikt worden voor het ontwikkelen van een handreiking met en voor de praktijk om maatwerk rondom bezoek en digitaal contact te kunnen aanbieden. Dit voor wanneer fysiek bezoek niet mogelijk is, maar ook voor normale tijden waarbij digitaal contact mogelijk een aanvulling kan zijn op fysiek contact.

Over het project Dit project wordt gefinancierd door het Covid-19 programma van ZonMw. Het is een samenwerking van de Academische Werkplaats ‘s Heeren Loo - VU, Academische Werkplaats Bartiméus – VU, Academische Werkplaats EMB, Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking en belangenvereniging KansPlus. Ook Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Vilans zijn bij het project betrokken

Meer weten of meedoen? 

Ga naar kennispleingehandicaptensector.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven