Reactie op Nieuwsuuruitzending 15 oktober

Zondag 15 oktober ging een van de onderwerpen van het programma Nieuwsuur over het gebruik van techniek in de nachtzorg. Kees Erends (RvB) was voor dit item op locatie in Apeldoorn geïnterviewd. Helaas heeft de eindredactie op het allerlaatste moment besloten om onze inbreng niet mee te nemen in het item. Wij betreuren het dat Nieuwsuur de kans heeft laten liggen om de nachtzorg in de gehandicaptensector ook van een andere kant te benaderen. Er was geen ruimte voor de positieve ervaringen en toekomstvisie van 's Heeren Loo.

Nieuwste techniek in nachtzorg

In het interview dat Erends met Nieuwsuur had, vertelde hij dat wij de nieuwste techniek gebruiken. Maar hij vertelde vooral over het organiseren van de nachtzorg in groepen (clusters). Dat kan een groep zijn van cliënten die dezelfde zorg nodig hebben maar het kan ook een groep van cliënten zijn die dicht bij elkaar wonen, bijvoorbeeld in een hofje. Op een dergelijke groep cliënten is dan een slapende of wakende wacht aanwezig. Deze wordt ondersteund door de verschillende nachtzorgcentra. De slapende of wakende wacht is een medewerker van het team dat overdag ook op de groep staat. Het voordeel hiervan is dat de bewoner de medewerker kent en andersom. Dit vergemakkelijkt de overdracht tussen de dag en nachtzorg en maakt de overdracht minder fout gevoelig. Erends zei in het interview hij ervan overtuigd is dat dit het zorgmodel van de toekomst wordt. Binnen en buiten ’s Heeren Loo.

Meer weten over onze visie? Lees dan het blogbericht dat Kees Erends hierover schreef.

Nieuwsuur overweegt nog om ons verhaal in een volgende uitzending wel te gebruiken. Vanuit's Heeren Loo en de VGN hopen wij dit van harte, opdat een breed beeld van de nachtzorg in de gehandicaptensector wordt neergezet.

Gerelateerde items

Terug naar boven