Nog geen wijziging in dagbesteding en bezoekregeling op Het Westerhonk

Nadat premie Rutte op 21 april duidelijk maakte dat de coronamaatregelen in Nederland langer gingen duren, dacht de Raad van Bestuur van 's Heeren Loo goed na. Want wat betekent dit voor onze cliënten en hun dagbesteding? Wat betekent dit voor hen, hun familie of verwanten voor het bezoek aan elkaar? Hoe gaat het bij andere zorginstellingen in de regio en in de VG-sector? Wat betekent dit voor de zorgmedewerkers?

We doen alles om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, onze vaak kwetsbare cliënten gezond te houden en onze medewerkers in staat te blijven stellen voor de cliënten te zorgen. De Raad van Bestuur is erg voorzichtig en adviseert ons deze voorzichtigheid ook voort te zetten. We merken namelijk dat besmettingen vooral ontstaan doordat medewerkers met milde ziekteverschijnselen waarschijnlijk het virus meebrengen naar de zorgwoningen. Datzelfde zal dus ook mogelijk voor bezoek gelden en meer contactenmomenten tussen groepen.

Vandaag hebben we voor het woonzorgpark en de buitenlocaties de lastige maar zorgvuldige beslissing genomen om de komende drie weken niets te wijzigen. En om de mogelijke versoepeling van maatregelen vooral stapsgewijs aan te pakken, vergelijkbaar met het kabinet. Op 20 mei horen jullie hoe we het bezoek met voorwaarden wel kunnen toelaten. Daarna bekijken we de mogelijkheden voor de dagbestedingen. Colette Van Driel vertelt erover in dit nieuwe filmpje: “Ik kan me goed voorstellen dat jullie liever iets anders hadden willen horen. Maar het kan nu niet anders. Ik ben trots op jullie. Houd nog even vol en blijf in contact door bijvoorbeeld beeldbellen, whatsapp of een kaartje!”

Gerelateerde items

Terug naar boven