Rick #kannietzonder muziek

Wat is in jouw leven zo speciaal, dat je er niet zonder kan? Daar hoef je vast niet lang over na te denken. Cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen en/of werken vertellen hier graag over. Deze keer Rick. Hij #kannietzonder muziek.

Naam: Rick
Leeftijd:
 25 jaar
Ik heb: autisme (PPD-NOS) en lichte verstandelijke beperking
Ik woon:
 in Putten, thuis bij mijn ouders en oudere broer
Ik werk:
 bij Media Omroep VED, op ‘s Heeren Loo Ermelo
Ik kan niet zonder
: muziek!

“Mijn doel is om mensen blij te maken”

Waarom kun jij nooit meer zonder muziek?
“Omdat ik van jongs af aan al graag naar muziek luister. Ik word er rustig en ontspannen van. Ik kan zelf ook muziek componeren op een muziekprogramma op de computer. Dit doe ik nu al meer dan vijf jaar en ik heb al heel erg veel muziek gecomponeerd!”

Welke nummers staan er op jouw playlist?

“Op mijn mobiel luister ik graag naar muziek van Disney en Beste Zangers van het tv-programma van AVROTROS. Ik vind covers van artiesten, liedjes die door een ander worden gezongen, ook vaak leuk om te beluisteren. Dan ben ik heel benieuwd hoe het anders klinkt door een andere zanger of zangeres.”

Wat is je favoriete nummer?

“Mijn favoriete nummer allertijden is Music was my first love van John Miles. Wat mij raakt in het liedje is bijna alles: de tekst, de muziek zelf die van rustig naar meer swing gaat, en daarna weer rustig, en daarna weer swing, en dan het einde van dat liedje. Het nummer sluit ook aan bij mijn eigen leven. Dat ‘muziek mijn eerste liefde was, en dat dat ook mijn laatste zal zijn’.”

Aan welk nummer heb je een mooie herinnering?

“Ik heb een mooie herinnering aan een liedje dat ooit in het tv-programma The Passion door Jeroen van der Boom en Jim de Groot is gezongen, Mag ik dan bij jou. Wat ik erover kan vertellen is dat die cover van Jeroen en Jim mij meeneemt naar mijn kindertijd, dat ik lekker kind kon zijn. En het vreemde daarbij is wel dat het niks met elkaar te maken heeft, maar het dat gevoel is wat ik erbij krijg.”

Je werkt bij Omroep VED en hebt eigenlijk van je hobby je werk gemaakt. Wat doe je daar precies?

“Bij Media Omroep VED doe ik verschillende dingen: radio draaien, filmpjes monteren en muziek maken. Het leukste vind ik radio maken als DJ Rickstar. In mijn radioshows doe ik zoveel mogelijk. Nieuwtjes delen over ‘s Heeren Loo bijvoorbeeld en ook soms wat corona-updates. Ook heb ik een eigen serie op de radio. Dat is Kabouter Slim en Kabouter Dom. Twee kabouters die vele avonturen met elkaar meemaken en dingen moeten oplossen wat verkeerd is gegaan door Kabouter Dom. Dat doe ik nu alweer drie jaar. Mijn doel met Kabouter Slim en Kabouter Dom is om mensen blij te maken en om mijn serie wat meer bekendheid te geven.”

Waarom is dit werk voor jou zo belangrijk?

“Dit werk is voor mij belangrijk omdat ik echt wat kan betekenen voor Media Omroep VED en ik vind het heel leuk om te werken bij Media Omroep VED. Ik heb hier eerst stagegelopen, zo’n zes of zeven jaar geleden. En gelijk bij de allereerste stagedag voelde ik dat dit zomaar mijn werkplek zou kunnen worden. Na veel onzekerheden is dat toch echt gelukt!”

Waar word je naast muziek, nog meer heel erg blij van?

“Ik word naast muziek ook blij van schrijven in mijn dagboek, met mijn familie ergens naartoe gaan, in het weekend te kijken naar klassieke Disney-films en wandelen met mijn moeder door Putten.”

Hoe ziet je leven er over 10 jaar uit?

“Over 10 jaar woon ik op een woongroep met andere mensen en begeleiding die er altijd is. En werk ik als het kan nog steeds bij Media Omroep VED. Ik hoop dat Kabouter Slim en Kabouter Dom bekend zijn over heel ‘s Heeren Loo Ermelo. Mijn volgende doel wordt dan om de kabouter-serie over heel Nederland bekend te maken. Maar eerst richt ik mij op ‘s Heeren Loo voor mensen die het leuk vinden om daarnaar te luisteren.”

Benieuwd geworden naar Rick zijn radioshow? Op de volgende dagen kun je naar zijn show luisteren en liedjes aanvragen via omroepved.nl/live.

Maandag 11.00 – 12.00 uur
Dinsdag 12.00 –13.00 uur uur
Woensdag 13.00 – 14.00 uur (om de week)
Donderdag 13.00 – 14.00 uur
Vrijdag 11.00 – 12.00 uur

Gerelateerde items