Robert Rem, voorzitter centrale verwantendeelraad

Begin 2024 startte Robert Rem als onafhankelijk voorzitter van de centrale verwantendeelraad bij ’s Heeren Loo. “Ik ben heel aangenaam verrast over hoe goed medezeggenschap bij ’s Heeren Loo werkt.”

Het bijzondere is dat Robert een onafhankelijke voorzitter is. Hij is zelf geen verwant van iemand die bij ’s Heeren Loo woont. “Dat is een voordeel want ik ben niet gebonden en kan daardoor makkelijk schakelen. Vanuit mijn dagelijks werk als zelfstandig ondernemer weet ik dat het goed werkt omdat je vanuit een onafhankelijke positie je licht op andere plaatsen laat schijnen.” Hoe is het om verwant te zijn, weet Robert wel: zijn inmiddels overleden broer Ewald had het syndroom van down en woonde in een zorg/woonlocatie van Philadelphia in IJmuiden. In die tijd kwam Robert in aanraking met medezeggenschap binnen een zorgorganisatie. “Na het overlijden van mijn broer was het logisch om mijn plek aan een ander te vergeven. Toch miste ik de medezeggenschap dus toen ik de vacature voor voorzitter van de verwantendeelraad van ’s Heeren Loo voorbij zag komen heb ik de kans gepakt.”

Vertrouwen is de basis

"Mijn missie als voorzitter is om door te gaan op waar we nu mee bezig zijn: medezeggenschap als parel van ’s Heeren Loo alom bekend maken. Ik wil het gevoel hebben dat iedereen ons weet te vinden, dat we elkaar begrijpen en in goede harmonie kunnen samenwerken. We hebben bij ’s Heeren Loo medezeggenschap heel goed georganiseerd. De Raad van Bestuur is toegankelijk, denkt mee en geeft ons de vrijheid om invulling te geven zoals wij denken dat medezeggenschap het beste tot zijn recht komt. Het is gebaseerd op vertrouwen en dat is de basis voor goede medezeggenschap.”

Je hart moet er liggen

“Met de voorzitter van de centrale cliëntendeelraad, en met de vice voorzitter heb ik een hele goede samenwerking. Ik kan met hen lezen en schrijven. En ook binnen de verwantendeelraad hebben we een fijne samenwerking. We zijn doordrongen van hetzelfde standpunt: het zo goed mogelijk doen voor cliënten. Eén van de belangrijkste voorwaarden om raadslid te zijn, is dat je hart er moet liggen. Dat verbindt ons als verwantendeelraad.”

Gerelateerde items