Rohan wint Special Media Award met TikTok-account

Wat een feest! Tien geweldige mediamakers ontvingen een Special Media Award uit handen van presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg. Eén van die winnaars is ‘onze eigen’ Rohan WeaponX. Hij won de award in de categorie TikTok met zijn account @RohanWaponX. En dan gaat er heel veel door je heen. “Is it real, is het echt? Ik ben echt verbaasd, emotioneel en blij gewoon,” zei de winnaar bij het in ontvangst nemen van de award.

De jury noemde de TikTokker creatief, uniek en iemand met een eigen verhaal. “Hij post filmpjes precies zoals TikTok bedoeld is. De filmpjes zijn grappig en Rohan heeft veel humor. Doordat Rohan alles in zijn eigen stijl doet, is hij uniek.”

De Special Media Awards zijn de Oscars voor mediamakers met een verstandelijke beperking. De winnaars kregen een grote award mee naar huis, de andere genomineerden een mini award. Presentatrice Irene Moors: “Je bent genomineerd, dus je bent sowieso een winnaar.”

Presentator Kevin van de Berg: “Ik hoop dat we met de Special Media Awards een goede stap zetten naar meer #inclusie in onze maatschappij. En dat deze fantastische mediamakers nog meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.”

Alle winnaars gefeliciteerd!