Rolstoelvriendelijke moestuin dankzij Stichting De Klink

De Klinkboerderij is een bekende plek op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Ermelo. Hier genieten bewoners en bezoekers van het contact met elkaar en de vele dieren. De boerderij bestaat dit jaar 40 jaar en daaraan werd op dinsdag 4 juli een mooi vervolg gegeven. Een ‘droomproject’ werd officieel geopend: een rolstoelvriendelijke moestuin. Het bord met de naam ‘Klinktuin’ werd gemaakt door één van de cliëntmedewerkers en zij mocht het bord dan ook zelf onthullen.

Net als de Klinkboerderij zelf is de rolstoelvriendelijke moestuin mogelijk gemaakt door financiering van De Klink. Deze stichting heeft als doel het leven van bewoners van ’s Heeren Loo in Ermelo en Midden-Nederland een stukje mooier te maken. In de moestuin kunnen ook mensen in een rolstoel zich nu makkelijker bewegen en helpen bij het kweken van diverse groentes en fruit.

De Klinkboerderij is zeer dankbaar voor de gift van stichting De Klink, en ook met de hulp van een aantal anderen. Zo zijn de fraaie houten bakken voor de planten gemaakt door Bosgroep Drie, een andere dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo. Deze collega’s namen als kers op de taart een zelfgemaakt insectenhotel mee als cadeau. De militairen van het 400e geneeskundig bataljon uit Ermelo hielpen eerder dit jaar met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de Klinktuin. En de mooie nieuwe werkvesten zijn mede mogelijk gemaakt door Welplast. Cliënten en medewerkers zijn erg blij met de nieuwe aanwinst en genoten nog even na met de hapje en drankjes van De Oude School!