Ruiterdag 't Spil

‘Spannend en superleuk' was de Ruiterdag op 20 oktober 2023. Eén keer per jaar ziet de dagbesteding bij Boerderij 't Spil er anders uit. Dan organiseert Lionsclub Wieringermeer e.o. samen met de Boerderij de Ruiterdag. Dit keer niet in Middenmeer maar bij Boerderij 't Spil op het terrein van Noorderhaven.

Publiek keek vol bewondering

Cliënten maakten samen met de begeleiders de paarden mooi. De manen van Phalko kregen de regenboogkleuren en Fanny en Berber werden ook mooi gemaakt. Opgedoft gingen de paarden met de ruiters de stromende regen in. Na het groeten van de ringmeester werden de vaardigheden van de ruiters èn paarden getoetst tijdens het rijden van proeven. Niet alleen de jury, maar ook het publiek, keek bewonderend toe. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma en medaille uitgereikt.

'Volgend jaar weer!'

Met de ponywagen maakten cliënten een ritje over het woonzorgpark. Na de lunch werd het programma aangepast in verband met de regen. In de manege werd een parcours gemaakt van strobalen voor de stokpaardjesrace. De dag werd afgesloten met magische trucs van goochelaar David. “Het was een hele gave dag. Het is leuk je ruitervaardigheden te testen en een prijs te winnen. Ook de goochelaar vond ik heel goed. Volgend jaar weer!” Wij bedanken Lionsclub Wieringermeer e.o. voor het mogelijk maken van deze geslaagde dag.