's Heeren Loo behaalt certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg

De afgelopen jaren zijn we als organisatie bewust bezig met het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen 's Heeren Loo. We hebben hier nu een officieel certificaat voor gehaald: het NEN7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg.

Zorgvuldig

Maar wat betekent dit concreet? Dat we aantoonbaar zorgvuldig met onze informatie om gaan en dat we hierin continu verbeteren! In tenders bij zorgverkoop eisen gemeentes steeds vaker dat de zorgaanbieder werkt volgens deze norm. De beste manier om dat aan te tonen is natuurlijk met het bijbehorende certificaat.

Tot nu toe hebben vooral academische ziekenhuizen en ICT bedrijven dit certificaat gehaald. ’s Heeren Loo is een van de eerste organisaties in de langdurige zorg met dit certificaat en daarmee een mooi voorbeeld voor andere soortgelijke organisaties.

Digitaal vaardig & veilig

2018 was een logisch jaar om dit certificaat te halen omdat het mooi samenkwam met de nieuwe privacywetgeving en ons programma om digitale vaardigheden te vergroten. Op www.digitaal-vaardig.nl en in GoodHabitz kun je bijvoorbeeld zelf een training volgen en een toets maken om zelf met informatiebeveiliging aan de slag te gaan.

Gerelateerde items

Terug naar boven