's Heeren Loo benoemt nieuw lid Raad van Bestuur

Ernst Klunder Cfo 's Heeren Loo

De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur per 1 oktober. Ernst Klunder is op dit moment voorzitter van de Raad van Bestuur bij de Dimence Groep, een concern met 10 zelfstandige stichtingen voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, generalistische en specialistische GGZ en forensische zorg.

Overstap Ernst Klunder

In de jaren daarvoor was hij onder andere lid van de Raad van Bestuur van RIAGGz over de IJssel en directeur Financiële Zaken & ICT bij de Isala klinieken. Klunder heeft een achtergrond als bedrijfseconoom. Zijn brede kennis brengt hij actief in bij zijn nevenfuncties; zo is hij lid van de commissie Financiering & Bekostiging van GGZ Nederland, bestuursvoorzitter van de vereniging Volante - een samenwerking tussen 4 grote GGZ-instellingen op het gebied van Value Based Health Care - en sinds vorig jaar toezichthouder bij VVT-instelling Careyn.

De Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo is verheugd over de komst van Ernst Klunder. Jan Fidder, voorzitter: “Na het vertrek van Pieter Vergroesen op 1 juni jl. hebben we gezocht naar een stevige, ervaren bestuurder voor deze functie. Wij hebben Ernst leren kennen als een betrokken, kundig en resultaatgericht persoon en hebben er alle vertrouwen in dat hij onze complexe bedrijfsvoering - zijn primaire aandachtsgebied - naar een hoger niveau tilt. Met de toegevoegde waarde voor de driehoek cliënt, verwant en medewerker als uitgangspunt. Samen met het andere RvB lid Kees Erends gaan we de komende periode verdere vorm en inhoud geven aan de strategische koers van ’s Heeren Loo.”

Ernst Klunder is enthousiast over de overstap naar de grootste zorgaanbieder in de gehandicaptensector: ”Ik ben gevallen voor de koers van ’s Heeren Loo: goed leven, mooi werk en een duurzaam gezonde organisatie. Wie wil daar nou niet aan bijdragen? Verder denk ik met mijn achtergrond en ervaring in de GGZ bruggen te kunnen slaan naar de gehandicaptenzorg.”

Gerelateerde items

Terug naar boven