’s Heeren Loo bij beursgong met opening Nationale Prokkelstagedag

’s Heeren Loo bij beursgong met opening Nationale Prokkelstagedag

Regiodirecteur Fleur Drexhage en cliënt Quin waren prominent namens ’s Heeren Loo aanwezig in het AEX gebouw waar met de slag op de beursgong het startsein voor de Nationale Prokkelstagedag werd gegeven. De handelsdag werd geopend in bijzijn van o.a. staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark (links op de foto).

De Nationale Prokkelstagedag is een dag waarop duizenden mensen met een (verstandelijke) beperking een dag stagelopen bij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Cliënt Quin was dan ook heel blij dat hij samen met de regiodirecteur op stap kon gaan om een indruk van beursvloer te krijgen. Interessant en leerzaam!

Staatsecretaris Van Ark: “Werk is om veel redenen belangrijk. Mensen vertellen mij dat ze het fijn vinden dat ze nodig zijn. Ze worden uitgedaagd en hebben collega’s. Gelukkig komen er steeds meer mensen aan het werk, maar er zijn nog obstakels. Met de aanpak van het project “Het Breed Offensief” gaan we die, samen met werkgevers, te lijf”. 

De Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 t/m zaterdag 8 juni.

Startsein Nationale Prokkelstagedag

Gerelateerde items

Terug naar boven