’s Heeren Loo levert schorten aan Erasmus MC

Zorgen dat de voorraden beschermende middelen meer dan op orde zijn in coronatijd, is iets waarmee veel ziekenhuizen en zorgorganisaties de afgelopen maanden achter de schermen heel druk zijn geweest. Want waar was in het voorjaar géén tekort aan? Die situatie is veranderd en inmiddels blijkt er zelfs alle ruimte om elkaar te helpen.

Vandaag, 7 oktober, heeft Erasmus MC in Rotterdam 100.000 schorten geleverd gekregen van ’s Heeren Loo, een landelijke organisatie voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. ’s Heeren Loo heeft de schorten niet nodig, omdat er genoeg op voorraad is. De contacten kwamen toevallig tot stand, toen het Erasmus MC aan het begin van de corona-uitbraak schorten hard nodig had.

‘Iedereen kent de berichten uit het begin van de coronacrisis: er werden overal tekorten aan beschermende middelen gemeld. Van mondkapjes en handschoenen tot ook schorten. En je hoort wel eens iets van elkaar’, zegt Ernst Klunder, lid van de Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo.

‘Onze afdeling inkoop heeft met man en macht gewerkt om te voorkomen dat we mis zouden grijpen. Zeker in het begin hebben we daardoor ingekocht wat we maar nodig dachten te hebben. Met de kennis van nu: misschien hebben we dat iets te ruim ingeschat. Maar ook: het aantal besmettingen hebben we gelukkig flink binnen de perken weten te houden. Nu blijkt dat alle beschermende middelen goed leverbaar blijven, helpen we graag een organisatie als het Erasmus MC. De medewerkers daar worden weer volop geconfronteerd met alle gevolgen van het oplaaiende virus. Collega’s helpen elkaar.’

De voorraad, veel zorgmedewerkers zullen dit herkennen, is inmiddels goed op peil te houden doordat er een constante stroom leveranties op gang is gekomen. Daardoor kan ’s Heeren Loo een minder grote voorraad aanhouden. Erasmus MC neemt 200.000 schorten over. Daarvan is vandaag de eerste helft geleverd. Binnenkort volgt de rest.

Manager Inkoop René Dullaart van het Erasmus MC is erg blij dat ’s Heeren Loo en Erasmus MC elkaar hebben weten te vinden. Dullaart: `In het Erasmus MC zijn we nog dagelijks bezig met het aankopen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierbij merken we dat er in de markt nog niet altijd de gewenste kwaliteit wordt aangeboden. De producten die ’s Heeren Loo heeft weten aan te schaffen sluiten zeer goed aan bij onze wensen.’

Gerelateerde items

Terug naar boven