’s Heeren Loo verkozen tot beste leerbedrijf 2024 van Nederland

Maandag 13 mei 2024 maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) tijdens het winnaarsgala bekend dat ’s Heeren Loo, specialist op het gebied van gehandicaptenzorg, de grote prijs Beste leerbedrijf voor mbo-studenten won. In de krappe arbeidsmarkt lukt het ’s Heeren Loo om kandidaten met een kansrijk diploma én enkele mbo-certificaten snel inzetbaar te krijgen door uit te gaan van ieders talent en verder te kijken dan een passend diploma.

Ramon de Groot, manager Academie bij ’s Heeren Loo, nam de prijs in handen. “Deze erkenning als top-leerbedrijf weerspiegelt onze toewijding aan de sector, onze cliënten en de buitengewone inzet van al onze adviseurs en coördinatoren Leren & ontwikkelen, werkbegeleiders, stagiaires en studenten die dag in dag uit hun passie en toewijding tonen.”

Leren en ontwikkelen centraal

Bij ’s Heeren Loo staat leren en ontwikkelen centraal en kunnen potentiële nieuwe medewerkers, stagiaires en studenten heel makkelijk in contact treden met de organisatie. Zij kunnen zich via de website inschrijven waarna een recruiter contact opneemt. “Je vindt ons in bijna heel Nederland, dus er is haast altijd wel een woonzorgpark, ambulant team, polikliniek of dagbestedingslocatie dichtbij. Vervolgens kijken we aan de hand van talenten, competenties, ervaringen én de gewenste doelgroep waar iemand mee wil werken, of er een match is. En is die match er niet meteen, dan kijken we verder waar die mogelijk wel is. Dat is een heel andere manier van kijken, denken en doen”, aldus de Groot.

Maatwerk 

Dit betekent voor ’s Heeren Loo niet alleen een verandering in werven en opleiden maar ook een gedurfde koerswijziging die de organisatie anders laat kijken naar kwaliteit van zorg en hoe iemand toegerust wordt voor het werk. “Het is allemaal maatwerk dat veel tijd kost maar we merken dat het werkt. Leren en ontwikkelen doen we vooral in de praktijk, want daar leer je het meest en ervaar je van hoeveel waarde je kunt zijn in de zorg.” Van alle medewerkers van ’s Heeren Loo is inmiddels 1800 student en 800 stagiair.

Skillbased leren

De Groot is niet alleen heel blij met de prijs ‘Beste leerbedrijf 2024’ maar vooral ook met het domino-effect binnen de branche en in het onderwijs. “Deze manier van skillsbased leren biedt de hele sector volop kansen met betrekking tot de personele uitdagingen waar we met z’n allen in de gehandicaptenzorg voor staan.”