's Heeren Loo verkozen tot beste leerbedrijf in sector Zorg, welzijn en Sport in provincie Utrecht

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft dit jaar 's Heeren Loo uitgeroepen als het beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de provincie Utrecht in de sector Zorg, Welzijn en Sport. De SBB is van mening dat 's Heeren Loo fors investeert in de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming en het leerklimaat. Op maandag 3 september ontving ’s Heeren Loo de prijs van SBB.

Ruud van Zwieteren van SBB: ‘Er zijn 45 coördinatoren Praktijkleren verspreid over het hele land. 's Heeren Loo is erg gericht op samenwerking met SBB en ook pro-actief hierin. Deze intensieve wijze van samenwerken leidt tot mooie interactieve vormen van kwaliteitsborging van praktijkleren in de regio’s.’

Mensenwerk

Wij bieden jaarlijks aan bijna 2000 mbo-studenten een leer-werkplek in de vorm van een stage of vanuit een BBL-opleiding. Op de woningen en bij de dagbestedingen leren de studenten praktische en sociale vaardigheden. Ellen Boonen, Directeur HRM is blij verrast met deze prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat zij zo de kneepjes van het werk leren van ervaren collega’s. Het gaat hier om mensenwerk. En dat leer je niet uit een boekje, maar door afkijken en nadoen.

19 november verkiezing tot landelijke winnaar

Op maandag 19 november organiseren SBB en de MBO Raad ‘de Dag van het Mbo’. Dan worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Een korte inpressie van de uitreiking

Gerelateerde items

Terug naar boven