Samenwerking met ROC voor meer praktijkgerichte zorgopleidingen

Beter aansluiten op de praktijk met de zorgopleidingen MBO 3 en 4, dat is het doel van de samenwerking tussen ROC Kop van Noord-Holland, 's Heeren Loo en LeekerweideGroep. Op 16 juli ondertekenden zij het projectplan praktijkgestuurd onderwijs Kop van Noord-Holland.

Praktijkgestuurd onderwijs

In deze onderwijsvorm is de dagelijkse praktijk in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking leidend. Dit betekent dat een leerling ervaring opdoet in de praktijk bij ’s Heeren Loo en LeekerweideGroep. Door zelf te doen ontdekt de leerling wat hij nog moet leren, wie hij is en wat hij nodig heeft om een goede zorgprofessional te worden. Met de vragen die de leerling in de praktijk tegenkomt gaat het ROC samen met leerling aan de slag. Praktijk en leren vullen elkaar aan. Ook zij-instromers en medewerkers die nog niet gekwalificeerd zijn kunnen dit praktijk gestuurde onderwijs volgen.

Start in 2019

De eerste groep leerlingen start in februari 2019 met de volledig praktijkgestuurde BBL opleiding. Een BBL-opleiding is een combinatie van leren en een baan bij ’s Heeren Loo of LeekerweideGroep. De leerlingen van 's Heeren Loo die dit najaar starten met hun opleiding, worden voorbereid op deze manier van opleiden. Vanaf februari 2019 krijgen alle leerlingen praktijkgestuurd onderwijs.

Foto-onderschrift:
De heer A. de Wit (voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland), Wiebrand Top (Regiodirecteur ’s Heeren Loo regio Den Helder, Fleur Drexhage (Regiodirecteur ’s Heeren Loo regio Noordwest-Nederland) en René Rook (Zorgmanager LeekerweideGroep) ondertekenen het projectplan ‘praktijkgestuurd onderwijs Kop van Noord-Holland’.

Gerelateerde items

Terug naar boven