Sapjes maken en uitdelen door en voor cliënten op Het Westerhonk

Marvin, Leonie en Nathan zijn elke vrijdag hard aan het werk bij hun dagbesteding De Schelpen aan de Vijverweg. Zij maken dan superlekkere sapjes voor iedereen die maar wil. Wat dacht je van de smaken peer met druif of van sinaasappel? Iedere vrijdagmiddag tussen 14.00 en 14.20 uur ontmoeten ze jou graag. Stralend van plezier zitten ze buiten bij hun kraampje. Ze bieden jou wat lekkers aan en maken gelijk een praatje. Ga jij ook vrijdag even langs? Want een gezond tussendoortje als je buiten fiets of wandelt met de groep, dat is goed voor iedereen!



Deze nieuwe dagbesteding en activiteit is met elkaar bedacht. Margot en haar collega’s begeleiden Marvin, Nathan, Daan en Amy bij het voorwerk en genieten met hen van de voorpret en van alle reacties. Elke cliënt leert ervan, ieder op zijn manier. Ze snijden samen het fruit en soms moet er een beetje water bij. Dan een druk op de knop van de mixer, alhoewel die best wat herrie maakt. Dan is het proeven geblazen mmm. Ze richten de kraam in, zijn buiten en maken contact met andere cliënten, begeleiders en bezoekers. Deze jongens en meiden hebben een ernstige meervoudige beperking met licht gedrag, waardoor de buitenactiviteit van twintig minuten past bij hun concentratie. Na afloop kunnen ze binnen nagenieten en even bijkomen. Voldaan en enthousiast gaan zij erna weer naar hun eigen woning op het woonzorgpark. Goed gedaan kanjers!

En al dat fruit? Dat wordt gesponsord door Koornstra en Co. De groep krijg om de week fruit van hen. Ze kunnen hun fruitwens doorgeven en anders kiest de sponsor voor hen. #geweldig #dankjewel #duurzaamgezondeorganisatie