Sarina Wiegman verrast met 'eigen' Cruyff Court op Het Westerhonk

Sarina Wiegman was gisteren de ster naast al onze kanjers op Het Westerhonk. We hadden haar stiekem naar het Cruyff Court gelokt. En als wij een geheimpje bewaren, dan kunnen wij dat goed blijkbaar! Rick en Jermain stonden te springen van plezier en vonden het spannend. Maar dat vond Sarina zelf ook, zei ze toen zij door hen tegemoet werd gelopen. Ze was verrast door alle spelletjes, de clowns, het springkussen van ADO Den Haag in de Maatschappij, de muziek. Want ja dat er een verjaardagsfeestje werd gevierd omdat dit speelveld vijf jaar bestaat, was wel duidelijk.

Wat onze voormalig bondcoach van de Oranje Leeuwinnen niet wist dat dit hele feest voor een groot deel om haar draaide. Dat werd duidelijk na het welkomstwoord van onze regiodirecteur Colette van Driel en Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation. Omringd door de cliënten, buurtbewoners, kinderen en haar familie mocht Sarina haar ‘eigen’ Cruyff Court onthullen. En wij vinden dat ze dat meer dan verdiend heeft, want onze buurvrouw heeft het vrouwenvoetbal flink op de kaart gezet. Sarina was zelf ook trots: “Ik ben een enorme voorstander van bewegen. Als ik hierlangs loop en zie dat er samen zoveel plezier wordt beleefd, dan ben ik enorm vereerd dat dit Cruyff Court nu mijn naam draagt.”

Na de onthulling werd er nog een ‘interland ’gespeeld op het Cruyff Court Sarina Wiegman. Trots betraden de cliënten van Het Westerhonk in hun shirt van Oranje of Engeland het veld. Sarina speelde, als huidige coach van het Engelse damesvoetbalteam, mee met Engeland en Colette met Nederland. Ook de toppers van ADO speelden mee, dus het werd een gave pot. De wedstrijd eindigde met een gelijk spel en een superleuke verrassing van ADO. Alle spelers zijn namelijk uitgenodigd voor de wedstrijd ADO-FC Dordrecht!

Het was een geweldige dag voor iedereen! Wil je na het bekijken van ons filmpje ook nog wat beelden van de NOS en het AD zien? Klik dan op onderstaande links of kijk vanavond op WOS-tv.

Gerelateerde items

Terug naar boven