Save-the-date: Webinar over sociale contacten van mensen met EMB

We nodigen je van harte uit voor de webinar EMB ‘Sociale contacten van mensen met EMB’. Iedereen die dit interessant vindt, kan zich binnenkort aanmelden voor deze webinar. De webinar is op dinsdag 22 maart van 10.30 tot 11.30 uur. Zet dit alvast in je agenda!

Een kleine wereld?

Tom is een man van 49 met een (zeer) ernstige meervoudige beperking (EMB) die het grootste deel van zijn leven in een woonvoorziening woont. Zijn moeder komt nog regelmatig op visite, net als zijn broer met vrouw en kinderen. Zowel de begeleiding van Tom als de familie van Tom maken zich zorgen over de kleine wereld van Tom en wat er met hem gebeurt als zijn moeder er niet meer is.

Mensen met EMB die in een instelling wonen hebben vaak weinig sociale contacten buiten hun ouders en de begeleiders die hen ondersteunen. Dit is zorgelijk want sociale contacten zijn ontzettend belangrijk, het geeft een gevoel van geborgenheid, liefde en vertrouwen. Ook voor het netwerk zelf is het fijn om de zorglast te kunnen delen.

Een sterker sociaal netwerk

Aan de hand van casuïstiek en wetenschappelijke inzichten geven we jou handvatten voor je dagelijkse praktijk. Wat hebben mensen met EMB van jou nodig om hun sociale netwerk te behouden, verstevigen of te vergroten? En wat heb jij nodig om hieraan bij te dragen? Aan tafel zitten een onderzoekster/GZ-psycholoog, een ouder en een begeleider. Via de chat is er ruimte om tijdens het webinar vragen te stellen, die vragen behandelen we live.

Praktische zaken

Titel: Webinar EMB: Over sociale contacten van mensen met EMB
Wat: Online en interactief webinar
Wanneer:
Dinsdag 22 maart van 10.30 tot 11.30 uur
Voor wie: Voor begeleiders, ouders, professionals, vrijwilligers, studenten, mantelzorgers en iedereen die interesse heeft
Inschrijven:
Vanaf begin maart
Kosten:
Gratis

Begin maart kun je je inschrijven. We zullen de uitnodiging weer breed verspreiden. Zet de datum alvast in je agenda. We zien je graag op dinsdag 22 maart!

Flyer save the date webinar EMB

Gerelateerde items

Terug naar boven