Schooljaar 2019 start ROC Mondriaan opleiding praktijk-gestuurd leren

Schooljaar 2019 start ROC Mondriaan opleiding praktijk-gestuurd leren

’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde BBL-opleiding voor studenten die begeleider in de gehandicaptenzorg willen worden. In september 2019 start de opleiding. Het is het vierde ROC waar deze manier van leren in samenwerking met ’s Heeren Loo wordt aangeboden.

ROC opleiding

De opleiding wordt ontwikkeld door ’s Heeren Loo én ROC Mondriaan. Zodat alles wat studenten leren, theorie en praktijk, direct aansluit bij wat cliënten in de huidige maatschappij nodig hebben. Er is geen standaard lesprogramma. Het onderwijs volgt de vraag van de student. Op dit moment worden landelijk al zo’n 500 studenten op deze manier opgeleid bij ROC Landstede, ROC Aventus en ROC Kop van Noord Holland.

Andersom leren

Praktijk-gestuurd leren is een vernieuwend onderwijsconcept dat vanaf 2015 door ’s Heeren Loo is omarmd in een eerste pilot voor BBL-ers. Manager Praktijk-leren Elise Nieuwhof van ’s Heeren Loo: ‘Bij een traditionele MBO opleiding merken wij dat de studenten wel kennis opdoen, maar vaak niet die ontwikkeling doormaken om hun eigen professionaliteit te vinden en die professionaliteit vorm te geven bij hun cliënten. Bij praktijk-gestuurd leren leer je als het ware andersom.

Dus je begint bij de praktijk, je werkplek, en je bepaalt zelf (en met hulp waar vereist) wat nodig is om in die praktijk het verschil te maken. Een voorbeeld is een cliënt die ieder contact met de student weigert. Wat doet dat met de student? Welke houding zou de student aan kunnen nemen? Welke theorie moet de student nog leren over deze beperking? Welke methodieken kent de student nog niet?’ Elke student bepaalt dus zelf welke kennis en vaardigheden nodig zijn in de directe beroepspraktijk.

Heb je interesse in deze BBL-opleiding? Bel dan naar ons via 0800- 3555555 of stuur een WhatsApp naar 06-83 36 20 29. Wij geven je graag meer informatie.

Gerelateerde items

Terug naar boven