Special Media Awards: "Eer voor je werk is het mooiste wat er is"

De rode loper ligt klaar en de genomineerden kunnen niet wachten tot vanavond. Het is weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Special Media Awards. Dé prijs voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Onze eigen toppers Rohan WeaponX (TikTok), ICT & Media (Instagram) en de Academie voor Zelfstandigheid in Ermelo (Mediawijs) zijn dit jaar genomineerd voor de felbegeerde awards.

Kevin van den Berg en Irene Moors zijn er net als vorig jaar ook weer bij. Kevin vindt het oprecht een van de leukste events om te presenteren. Het is de derde keer dat hij het mag doen. “De Special Media Awards zijn heel belangrijk. Er zijn zoveel talentvolle mediamakers, zij verdienen het echt om in de spotlights te staan. Ieder jaar zie ik zoveel blijdschap en oprechte enthousiasme bij de deelnemers. Dat vind ik gewoon prachtig. Ik hoop dat we met de Special Media Awards een goede stap zetten naar meer inclusie in onze maatschappij. En dat deze fantastische mediamakers nog meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.”

Meer inclusie

De reden dat hij dit zo belangrijk vindt, komt mede door zijn tweelingbroer Jarno die het syndroom van Down heeft. “Hij woont in Eemnes met een aantal andere jongeren. Iedereen heeft zijn eigen beperking en werkt met zijn eigen talenten. Mijn broertje werkt in de horeca, ook samen met mensen zonder beperking. Zo zou het altijd moeten zijn. Afzonderen van de maatschappij is niet nodig. Laten we er samen voor zorgen dat we iedereen een mooie plek geven en opnemen in de maatschappij.”

Spanning in de zaal

Kevin is onderdeel van cabaretduo Blauwe Vinkjes en staat zo zelf regelmatig in het theater, presenteert zakelijke evenementen en maakt een mooie social media serie voor Beeld & Geluid. Hij is zelf ook wel eens genomineerd voor een award en weet hoe spannend dat is. “Die spanning voel je in de hele zaal, want het liefst gaat iedereen natuurlijk met een award naar huis. Al ben je natuurlijk al een winnaar als je voor zo’n award als deze genomineerd bent. Eer voor je werk is het mooiste wat er is."

Live stream

De winnaars van de Special Media Awards worden op donderdag 10 november vanaf 19.30 uur bekendgemaakt in een spetterende show bij Beeld & Geluid. Wil jij vanaf de bank live meekijken en zien wie er met een award naar huis gaan? Kijk dan mee via de livestream: https://youtu.be/X4liRJ1S6GU

Foto: Esther Meijer