Special Media Awards: Rohan TikTokker van het jaar

Het is weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Special Media Awards. Dé prijs voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Onze eigen toppers Rohan WeaponX (TikTok), ICT & Media Ede(Instagram) en de Academie voor Zelfstandigheid in Ermelo (Mediawijs) zijn dit jaar genomineerd voor de felbegeerde awards. Rohan wist de award voor de categorie Tiktok te bemachtigen! Van harte gefeliciteerd!

De uitreiking

De uitreiking van de Awards was al één groot feest op zichzelf, met een rode loper en al. Tien geweldige mediamakers ontvingen een Special Media Award uit handen van presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg. Eén van die winnaars is ‘onze eigen’ Rohan WeaponX. Hij won de award in de categorie TikTok.

En dan gaat er heel veel door je heen. “Is it real, is het echt? Ik ben echt verbaasd, emotioneel en blij gewoon,” zei de winnaar bij het in ontvangst nemen van de award.De jury noemde de TikTokker creatief, uniek en iemand met een eigen verhaal. “Hij post filmpjes precies zoals TikTok bedoeld is. De filmpjes zijn grappig en Rohan heeft veel humor. Doordat Rohan alles in zijn eigen stijl doet, is hij uniek.”

De Special Media Awards

De Special Media Awards zijn de Oscars voor mediamakers met een verstandelijke beperking. De winnaars kregen een grote award mee naar huis, de andere genomineerden een mini award. Presentatrice Irene Moors: “Je bent genomineerd, dus je bent sowieso een winnaar.”

Presentator Kevin vindt het oprecht een van de leukste events om te presenteren. Het is de derde keer dat hij het mag doen. “De Special Media Awards zijn heel belangrijk. Er zijn zoveel talentvolle mediamakers, zij verdienen het echt om in de spotlights te staan. Ieder jaar zie ik zoveel blijdschap en oprechte enthousiasme bij de deelnemers. Dat vind ik gewoon prachtig. Ik hoop dat we met de Special Media Awards een goede stap zetten naar meer inclusie in onze maatschappij. En dat deze fantastische mediamakers nog meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.”

Terugkijken

De uitreiking is natuurlijk ook nu nog te kijken. Heb je het gemist? Bekijk de uitzenging dan via deze link!