Sporten bij 's Heeren Loo met buurtsportcoaches

tekenen van contract met buurtsportcoaches

Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor beweeg- en sportlessen met inzet van buurtsportcoaches. Door financiële steun vanuit de gemeente Ermelo en 's Heeren Loo kunnen cliënten tegen een gunstig tarief sporten. Het doel van deze samenwerking is sport en beweging voor alle bewoners bij 's Heeren Loo beschikbaar te maken.

Vitaliteit en bewegen

Aanleiding van de samenwerking is dat bij zowel de gemeente Ermelo als ’s Heeren Loo vitaliteit en bewegen belangrijke speerpunten zijn. Na een positieve pilotperiode is er nu een definitieve samenwerking getekend. Wethouder Klappe van sport: “Als gemeente voelen wij ons ook verantwoordelijk voor het sporten en bewegen van onze inwoners.

Sporten op locatie

Binnen ons sportbeleid besteden wij dan ook aandacht aan sporten voor mensen met een beperking.” Door sporten op locatie van 's Heeren Loo, tegen een gunstig tarief, beschikbaar te stellen kunnen bewoners laagdrempelig aanhaken. Efred Bos, manager zorg: “Door sport als vrijetijdsbesteding binnen het zorgpark beschikbaar te stellen kunnen bewoners zelfstandig naar de sporthal. Zij hebben geen vervoer nodig richting een sportaccommodatie verder weg. Mede hierdoor en de kleine eigen financiële bijdrage wordt sporten voor elke bewoner toegankelijk.”

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches verzorgen op dit moment twee sporten, Zumba en fitness. Veertien bewoners bewegen wekelijks op swingende Zumba muziek en nog eens zes bewoners doen aan fitness. Binnenkort start er een tweede fitness groep. Sport en bewegen verbetert niet alleen de gezondheid, maar bevordert ook sociale contacten en vergroot het zelfvertrouwen. Gebleken is dat sporten een positief effect heeft op bewoners van 's Heeren Loo.

Bewoonster Sandra Karssen: “Bewegen is goed voor mij. Ik ben ooit door een andere bewoner een lesje meegenomen en vond het meteen erg leuk. Ik word er blij van. Daarnaast is het ook een stok achter de deur om te bewegen en gezellig met elkaar te zijn.” Door middel van enquêtes worden de sportbehoeftes bij de bewoners gepolst. Is er interesse voor een bepaalde sport dan bekijken de buurtsportcoaches of zij de begeleiding hiervan kunnen verzorgen.

Buurtsportcoach Iris Buursink geeft met veel plezier haar lessen: “Ik merk dat de bewoners heel graag willen leren. Bij Zumba vragen zij bijvoorbeeld regelmatig of ik de liedjes door wil geven of filmpjes wil maken zodat zij ook zelf thuis kunnen oefenen. Het worden ook hechte groepen waar goede vriendschappen ontstaan.”

Gerelateerde items

Terug naar boven