Sportveld Willem van den Bergh stap dichterbij

Op een doordeweekse middag de champagne opentrekken gebeurt normaal gesproken niet. Op maandag 16 december maakten mensen van de Dirk Kuyt Foundation, de Lionsclub “De Brittenburg”, Yalp en ’s Heeren Loo daar graag een uitzondering op, want er was wat te vieren. Zij kwamen samen in Huis ter Duin om de opdracht te ondertekenen aan Yalp voor de creatie van een nieuw buitensportveld op woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk.

In april werd door Lionsclub “De Brittenburg” uit Katwijk- Noordwijk een boksgala georganiseerd bij Hotel Huis ter Duin. Dit gala bracht een fantastisch bedrag op van € 140.000 ten behoeve van de Dirk Kuyt Foundation.

De Dirk Kuyt Foundation heeft als doel om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking te laten sporten. Zij zochten een concrete bestemming om dit bedrag aan te doneren. De gelukkige begunstigde werd woonzorgpark Willem van den Bergh.

Sporten doe je buiten, tenzij…

Op het woonzorgpark wordt volop gebouwd, waaronder een nieuw centrumgebouw met daarin een nieuwe gymzaal en zwembad. Deze vervangen de huidige, verouderde sportfaciliteiten. Omdat het oppervlak in de nieuwbouw de helft kleiner is dan het huidige, is gekeken naar mogelijkheden om toch voldoende sport- en beweegruimte te creëren. Een buitensportveld bleek de oplossing te zijn. Dit sportveld kan echter niet worden gefinancierd uit gebruikelijke zorggelden. De donaties van de Lions en Dirk Kuyt Foundation kwamen dus als een geschenk uit de hemel.

Zodra de nieuwbouw in gebruik is genomen, wordt het huidige pand waarin de sportfaciliteiten zich bevinden, overbodig. Dat wordt afgebroken om ruimte te maken voor het nieuwe sportveld, dat door Yalp gerealiseerd wordt. Dit sportveld wordt gedurende werkdagen overdag gebruikt ten behoeve van bewoners van het woonzorgpark. ’s Avonds en in het weekend zijn andere groepen, liefst groepen die minder goed toegang hebben bij gebruikelijke sportclubs of ‘g-sporters’ van harte welkom. Voor vragen kunnen zij terecht bij Klantcontact van ’s Heeren Loo, 0800-355 55 55.

Feiten over het sportveld

Het sportveld op het woonzorgpark wordt het eerste Dirk Kuyt Foundation beweegplein. Het logo van de stichting komt in het hart van het veld. De verwachting is dat het sportveld in het tweede kwartaal van 2021 in gebruik kan worden genomen.

Gerelateerde items

Terug naar boven